02-02-2020 Galgo Manifestatie Amsterdam

01 februari 2020 12:35

Manifestatie tegen mishandelingen galgo’s Spanje  
Op zondag 2 februari 2020 organiseert het Galgo Platform een manifestatie in Amsterdam tegen de galgoproblematiek in Spanje. Een dag eerder, op zaterdag 1 februari, is het World Galgo Day. Deze dag markeert het einde van het jachtseizoen in Spanje en daarmee het begin van het massaal dumpen en doden van galgo’s in Spanje.

De actie vindt echter op 2 februari plaats omdat op deze dag in meer dan 35 Spaanse steden tegen het galgoleed wordt geprotesteerd. Ook andere landen zullen zich voegen aan dit protest.

Galgoleed
Jaarlijks worden er zo’n 50.000 hazewindhonden in Spanje gedumpt en/of gedood in februari, aan het einde van het jachtseizoen. De Spaanse galgo is één van de meest mishandelde hondenrassen in Europa. Deze windhonden spelen al eeuwenlang een cruciale rol in veel plattenlandsgemeenschappen in Spanje, waar bijna iedereen jager was, en nog steeds is. Ondertussen groeit in de steden het verzet tegen deze massale mishandeling van honden. Deze misstanden spelen zich af in Europa, maar niemand is nog bereid dit probleem aan te pakken. Het Galgo Platform pleit voor actie vanuit de Spaanse autoriteiten, en ook vanuit de Europese Unie.

De Spaanse galgo
De hazewindhonden zijn onderhevig aan zware trainingen en leven onder erbarmelijke omstandigheden. Als het jachtseizoen voorbij is en ze niet langer ‘dienen’, worden ze afgedankt als een wegwerpartikel. Soms worden ze gedood, voorafgegaan door een lange lijdensweg door ze op te hangen of in een put te gooien. Opvangcentra proberen zoveel mogelijk dieren te redden, maar ze krijgen geen enkele hulp van de overheid. Het lot van de Spaanse galgo ligt volledig in handen van burgers die zelf in actie komen. De bewustwording in het land groeit sterk dankzij aandacht voor dit probleem in de Spaanse media en de social media.

Manifestatie
Het protest start om 12:00 uur op het stationsplein, tegenover het Centraal Station in Amsterdam. Via het Damrak lopen we naar de Dam, waar vanaf 13:00 uur de Nederlandse organisaties die zich inzetten tegen het galgoleed en Bekende Nederlanders het publiek zullen toespreken. Galgo’s en andere honden zijn welkom om mee te lopen. En neem vooral spandoeken en protestborden mee! 

Galgo Platform
Galgo Platform is een samenwerkingsverband tussen verschillende Nederlandse organisaties die zich inzetten om een einde te maken aan de galgoproblematiek in Spanje. De manifestatie wordt georganiseerd door Greyhoundfriends, Greyhounds in Nood Nederland en DutchGalgoLobby.

Protesteer je met ons op de Dam? We zouden het zeer waarderen als je ons laat weten of je komt. Laat het ook weten als je je hond(en) meeneemt. Mail het naar estefania@dutchgalgolobby.org

* * * 

Mocht u zondag bij de manifestatie te Amsterdam aanwezig zijn en u wilt een protestbord dragen, dan kunt u natuurlijk zelf iets maken. Of u kunt een van onze A4-voorbeelden printen, op een karton plakken en meenemen. Als we met elkaar maar laten zien waar we voor staan.

Rechtsbovenaan op de pagina vindt u drie pdf-documenten die u kunt downloaden op ware grootte en hieronder ziet u de  verschillende afbeeldingen waaruit u kunt kiezen.

 

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

6 maanden geleden geplaatst door Hannie & Arno

Indien Violeta had gekund waren we gekomen, maar helaas is ze afgelopen woensdag aangereden door een scooter en gewond.
Ze zal zeker een maand nodig hebben ivm herstel.

Pootje oude Violeta

6 maanden geleden geplaatst door ineke

Helaas kan ik hier niet bij zijn, teveel prikkels maar zal aan jullie denken en dit zoveel mogelijk blijven delen zodat er veel mensen bij zullen zijn om voor de lieverds op te komen!!
En ik zal op mijn manier strijdbaar blijven dat deze lieverds beschermd zullen gaan worden.

6 maanden geleden geplaatst door B Jansen

Ik kom ook, niet met mijn Galgo ivm haar angst bij veel mensen

6 maanden geleden geplaatst door Monita Rijken

Ik kom met twee podenco’s

7 maanden geleden geplaatst door Evelyne Van der Werff

Toppie ik kom ook met estefania en gina mijn galgomeiden...

7 maanden geleden geplaatst door Christina Verheij

Wij komen ook hoor!

7 maanden geleden geplaatst door Sarah

En voor wie Amsterdam te ver is, kan 2 februari ook in Gent terecht

7 maanden geleden geplaatst door Tina - Webmaster GINN

Leuk Janna! Geef je het ook even door aan DutchGalgoLobby? Het emailadres staat onderaan.

7 maanden geleden geplaatst door Janna Witkamp

Geweldig!!! Wij komen ook !!!