112 CG Transport 13-09-2019

15 september 2019 08:53

Vrijdag de 13e.... het heeft geen goede naam. Maar in ieder geval déze vrijdag 13 september was er een gebeurtenis die bepaald geen ongeluk was, maar zelfs heel bijzonder:  Almond kwam aan op Rotterdam Airport.

Almond is 1 van de 39 galgo’s die vorig jaar gered zijn van een varkenshouderij in Spanje. De varkens en de honden daar waren in de steek gelaten. Niemand zorgde meer voor hen, er was geen mens meer te bekennen daar. De varkens stierven van de honger en de galgo’s aten de dode varkens en dronken hun bloed omdat er niets anders voor hen was. Op 8 mei 2018 kwamen 5 van die galgo’s naar de shelter 112 Carlota Galgos van Charlotte del Rio. Ze waren wild en het was onmogelijk om contact met hen te krijgen.

Op vrijdag 13 september werd Almond als eerste van deze groep van 5 in Nederland geadopteerd. Het was met recht ontroerend om dit moment mee te maken, zo'n verloren ziel die na bijna anderhalf jaar liefde en zorg van Charlotte nu klaar is om zelf zijn stappen in de wereld te zetten.

Het was spannend voor hem op de luchthaven en hij zocht naar mogelijkheden om te ontsnappen. Maar gelukkig waren de adoptanten goed voorbereid. Ze waren uitgebreid over Almond geïnformeerd, door mij als consulente en ook door Charlotte die zoveel van haar honden weet en altijd ook beschikbaar is om raad en advies te geven.

Almond is rustig met zijn nieuwe baas en vrouwtje naar huis gegaan. Heeft kennis gemaakt met zijn twee nieuwe zusjes en zijn eerste wandeling gemaakt. Heeft vannacht rustig geslapen. En vanmorgen was hij - stilletjes in zijn eentje - aan het spelen.

Ik ben zo trots op deze jongen, op zijn geweldige adoptanten en op Charlotte natuurlijk, want zij heeft heel hard gewerkt om van Almond weer een hond te maken.

https://www.facebook.com/charlotte.delrio/videos/3027685040581026/

Renée

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Ineke van dongen

Wat een verhaal, dit raakt me. En dan zo geweldig dat deze lieverd nu zijn warm en veilig thuis heeft gevonden. Geweldig dat deze lieve schat is gered. Heel veel liefde, geluk en knuffels voor jou lieverd

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Donna Bierling

Alleen al het lezen van het verhaal maakt je emotioneel. En dan...dat lieve koppie..
Blij dat hij een gouden mandje heeft gevonden. Charlotte, een reddende engel. Lieve Almond, heel veel liefde en geluk met je nieuwe familie. 💕