1e Dag bij FBM

06 april 2018 21:28

Drie van onze bestuursleden zijn een aantal dagen bij Fundación Benjamin Mehnert in Sevilla op werkbezoek. Hieronder een verslagje van dag 1:

Vanmorgen héél vroeg werden wij niet gewekt door de Spaanse vogeltjes, maar door een zangkoor van de Spaanse honden. De honden hadden goed in de gaten dat er iets stond te gebeuren en dat klopte: een transport naar Italië stond op het programma.

Met zaklampen werden de honden van de diverse velden bij elkaar gezocht en als klap op de vuurpijl mocht ook Lauren mee, op weg naar zijn definitieve huis. Lauren komt te wonen bij een dierenarts die hem alle zorg kan geven die hij verder nog nodig heeft. U zult snappen dat zijn afscheid met veel emoties gepaard ging...

Nadat de bus vertrokken was, hebben we even ontbeten en heeft Natascha Duijvelaar ons het een en ander uitgelegd over het reilen en zeilen van de dagelijkse gang van zaken. Wij begonnen op de granjas (afgeschermde velden met stenen schuren) met poep scheppen. Héél véél poep scheppen. Tussendoor ontkwam je er niet aan om af en toe een hond te knuffelen. Daarna kwam Rocio, de manager, en nam ons mee voor een uitgebreide rondleiding.

We vielen van de ene verbazing in de andere: o-ver-al galgo's. Hok na hok, gang na gang, veld na veld. Iets meer dan 630... En allemaal lief, allemaal mooi, allemaal gretig om wat menselijk contact te krijgen. Na een lunch, stond er een huishoudelijke klus op de agenda: het ophangen en vouwen van de was.

Later in de middag hebben we diverse honden meegenomen voor een wandeling 1 op 1 en maakten we gelijk wat foto's en testten de honden met o.a. kleine en onbekende honden en maakten daar een verslagje van voor op de site. Rond half 7 zijn we gaan zitten met een hapje en sapje en lieten we alles nog eens de revue passeren.

Wat een dag!! We verheugen ons nu al op morgen...
Groetjes, Jetteke, Silvia en Corry 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

10 maanden geleden geplaatst door Marty Boorsma

Lieve dames (en heren) ik heb diep respect voor jullie!
Marty Boorsma en Jessy

11 maanden geleden geplaatst door Lilian

Toppertjes!! :D

11 maanden geleden geplaatst door Elsbeth

Goed bezig dames! Heel leuk om te zien. Geef ze alle 630+ maar een dikke knuffel.

11 maanden geleden geplaatst door Ber

Leuk verslagje, jullie zijn toppers!!