Artikel op Piep Vandaag

14 januari 2016 17:48

De adoptant van "onze" Mirta heeft voor PiepVandaag een artikel geschreven over de situatie van de Spaanse Galgo's. Hun leven, het gebruik en misbruik door de galgueros, hun lijden.

Maar ook over de Spaanse shelters die zo hun best doen om er zoveel mogelijk te redden en over de samenwerking met buitenlandse stichtingen, om adoptiegezinnen voor de galgo's te vinden. Hierbij wordt ook GINN uitgelicht! Het is een mooi artikel, goed geschreven, met kennis van zaken. Lees het artikel hier: http://www.piepvandaag.nl/februari-onheil-spaanse-galgo/.

Adoptant van Mirta: bedankt dat u het leed van onze langneuzen op treffende wijze onder de aandacht heeft gebracht! We hopen dat veel mensen dit lezen en wie weet, dat ze ook overwegen om een galgo te adopteren.

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Ongeveer 4 jaren geleden geplaatst door Arjan van de Belt

Aandoenlijk zoals zoveel verhalen en ook als maar waar! Zelf hebben we hier onze fantastische Leo aan te danken die we geadopteerd hebben, ik zou er gelijk nog 10 adopteren als ze idem zijn aan onze Leo. Ik vermoed dat andere adoptanten er net zo over denken. Verhelpen we hier echter oorzaak en gevolg?

Begrijp me alstublieft niet verkeerd maar soms denk ik dat we met ons beeld van hond en huisdier het probleem in Spanje in stand houden. Inmiddels weten de jagers dat ze gerust hun dieren na 2 of 3 jaar kunnen afdanken in de wetenschap dat er een Reële kans bestaat dat er ergens een organisatie of stichting is die zich bekommert om hun welzijn. Zij slapen beter en wij hebben een moreel schuldgevoel jegens deze onschuldige viervoeters.

Vergeet aub niet dat er een degelijk verschil bestaat tussen zuid (oost) europa en west europa als het gaat om huisdieren en de omgang van (huis)dieren. Huis is bewust tussen aanhalingstekens!

Voor m'n werk zie ik (helaas) te veel van deze wereld als het gaat om welzijn. Vooral als hondliefhebber heb ik het zo nu en dan behoorlijk zwaar!

Nu, voor een periode van meer dan een jaar ben ik veelal werkzaam in Rusland en wil graag refereren aan het spreekwoord " daar lusten de honden geen brood van". Russen zijn bijvoorbeeld gek van dieren maar vooral functioneel! Rashonden gaan keurig aan de lijn en de vuilnisbakken moeten het maar bekijken.

Bij regelmaat wordt ik bijvoorbeeld geconfroteerd met roadkills, geen konijntjes of egels maar echt hondjes tot grote hond! Dit is een fenomeen wat in Nederland praktisch ondenkbaar is, we zouden zelfs een snelweg afsluiten voor loslopende honden!

Al met al hoop ik van harte dat de techniek uiteindelijk de windhond overbodig maakt op de arme hazen!
Nu jaagt men met drones vooral op minder geliefde personen of organisaties, next step is andere doelgroepen. Dus ja! Uiteindelijk zal de sport verdwijnen, ook de racebanen!! Wat is er nou mooier dan om real time een jacht op een haas mee te maken zonder dat de haas het gevoel heeft om bejaagd te worden.

Ongeveer 4 jaren geleden geplaatst door Carin

Mooi geschreven!
Je boft maar met zo' n Gouden Mandje, lieve Mirta!