Baas Galgo Transport 15-08-2019

18 augustus 2019 08:50

Het was een prachtige dag. Het was voor mij persoonlijk best wel even spannend om voor de eerste keer op Schiphol een groep mensen op te vangen die allemaal vol met emoties hun lieve hondje zouden gaan ophalen. Ik wilde daarom goed voorbereid zijn. Wat moet ik allemaal regelen? Welke papieren moet ik allemaal invullen? Wat moet ik meenemen? Gelukkig stond ik er niet alleen voor want ik heb veel tips gekregen van GINN-collega’s en Elsbeth van Ronda’s shop. Elsbeth is nauw betrokken bij BaasGalgo. Ik wilde er zeker van zijn dat de adoptanten een geslaagde dag zouden krijgen en kunnen terugkijken op een niet-te-vergeten ophaaldag met mooie gevoelens.

Enkele dagen van tevoren heb ik een groepsapp aangemaakt voor mij en de adoptanten waarin de voorpret natuurlijk al begon. Ook de laatste vragen werden gesteld en beantwoord zodat alles duidelijk was. Op de laatste dag heb ik Elsbeth en Lilian (transport coördinator BaasGalgo) toegevoegd zodat zij ook het hele gebeuren konden volgen. Omdat Elsbeth veel ervaring heeft met het ophalen van  honden had ze alvast goede tips over welke parkeerplaats we het beste konden gebruiken op Schiphol. Ook gebruikten we de groepsapp voor tussentijdse foto’s  van het transport met Diana en de hondjes vanuit Spanje. Diana was een dag eerder afgereisd naar BaasGalgo in Spanje. De beelden van foto’s en filmpjes maakten veel los bij de adoptanten. We zagen Emily, Yin, Dylan en Kelly lekker op kleedjes liggen op het vliegveld in Madrid. Diana en een paar medewerkers van BaasGalgo zaten er ontspannen bij en op de app kwamen steeds meer emoties los in de vorm van ahhhh’s en ooooh’s.  Toen ik vanuit Drenthe onderweg was naar Schiphol ben ik regelmatig gestopt om het nieuws over de vlucht, foto’s en filmpjes te volgen en te delen.

Omdat ik zelf ook 3 galgo’s heb en weet dat een ophaaldag spannend en emotioneel is, voelde ik erg met de adoptanten mee. Eenmaal op Schiphol aangekomen hebben we via de groepsapp elkaar op de hoogte gehouden waar we moesten verzamelen. Toen alle adoptanten er waren werd het natuurlijk steeds leuker en hebben we samen gewacht op het moment dat het vliegtuig was geland. Het was gezellig en prettig met elkaar. Elsbeth had een tas met riemen, tuigjes en halsbanden meegenomen voor als er eventueel toch iemand geen of geen geschikte lijn of tuig bij zich had. Marian was gekomen om Elsbeth te ondersteunen. Zo kon er geen hond ontsnappen op het altijd drukke Schiphol.

Het duurde niet eens echt lang voordat we Diana samen met Emily, Yin, Kelly en Dylan achter de glazen wand zagen aankomen. Allemaal in een eigen speciale VARI kennel. We moesten goed kijken want de hondjes zaten in de kennels maar ze waren deels wel zichtbaar. Iedereen was op zoek naar een glimp van zijn of haar eigen lieve hondje. De emoties liepen op en sommige adoptanten pinkten al een traan. De eerste foto’s werden genomen. Na 10 minuten kwam Diana met de kennels door de schuifdeuren. Daar kwamen de tranen en eindelijk kon iedereen zijn of haar hondje zien, horen en voelen. Wat prachtig om te zien!

We hebben een rustige hoek opgezocht om de kennels los te maken. Elsbeth en Marian hebben daarna 1 voor 1 de kennels geopend en de honden goed aangelijnd uit de kennels gehaald. Ondertussen heb ik de papieren van transport verzameld en vervolgens ben ik aan een tafeltje de contracten en paspoorten voor de adoptanten in orde gaan maken. Toen dit alles was afgerond werd er fijn nagepraat en vele foto’s werden gemaakt. De adoptanten genoten van hun nieuwe gezinslid en iedereen wilde ook elkaars hond even bewonderen.

De honden waren rustig en lief. Ze moesten eens weten. Op weg naar een totaal nieuw leven waarin liefde, aandacht en respect basisgewoontes zijn. Een leven waarin ze eindelijk krijgen wat ze verdienen. Voor de ene hond zal het misschien iets langer duren dan voor de andere voordat ze dit kunnen geloven maar wat vind ik het geweldig dat deze lieve adoptanten Emily, Yin, Kelly en Dylan een volkomen nieuw leven willen geven. Ik wens jullie allen heel veel geluk en plezier!

Tenslotte wil ik graag Elsbeth, Marian, Diana, BaasGalgo en medewerkers van GINN bedanken want we hebben het weer met elkaar gedaan!

Lieve groet,
Linda

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Tania Ekkerink- van Brandenburg

Linda!
Alsof ik erbij ben geweest! Wat een leuk verslag!
Toppie dat het zo goed is gegaan.
Bedankt!
Tania

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Carin

Wat een mooi verslag en top gedaan allemaal!!!!
Blije mensen, mooie honden en inmiddels allemaal genietend van elkaar.
Bedankt!!!