Baas Galgo Transport 29-02-2020

01 maart 2020 17:52

Zaterdagochtend 29 februari... vroeg uit bed voor verschillende mensen, want de rode bus van BaasGalgo zou om 10.00 uur aankomen in Oss. Sommige mensen moesten van ver komen en wilden natuurlijk de aankomst zelf niet missen, dus een enkeling zat tussen 06.00 en 06.30 uur al in de auto hoorde ik.

Exact 10.00 uur stond de bus voor de poort en stegen de verwachtingen ten top met het opengaan van de deuren. De welbekende ooooohhhh's en aaaaahhhh's waren direct te horen bij de eerste blik op de honden. Kleine Luna liet meteen weten wel uit de bus te willen, om te komen kijken waar ze nu was en wat er te beleven viel. En zo begon het uitladen van de honden. Voor GINN waren er maar liefst 9 honden meegekomen, waarvan 5 die meteen naar hun eigen thuis konden gaan en 4 die werden opgehaald door hun opvanggezin.

Mooie grote Meg en haar adoptante waren meteen verliefd op elkaar, want het was knuffelen, knuffelen, knuffelen. Na een poosje kennismaken mocht Meg ook even lekker los in de veilige tuin en heeft ze even met de andere honden de pootjes gestrekt.
Laika vond het meteen al helemaal gezellig en wilde het liefst gelijk even flink gaan sprinten, maar het is altijd goed om adoptanten en hond even wat tijd te geven samen, voordat ze richting huis gaan. Laika is een heerlijk happy meisje dat zin heeft in haar nieuwe leven.
Conchita werd opgehaald door haar adoptanten samen met een Whippetmeisje, dat haar nieuwe vriendin gaat worden. De tuin zal ongetwijfeld gebruikt gaan worden voor veel renpartijen van de beide dames.
Laura liep vanuit de bus meteen bij haar nieuwe baasje het hart in. Ze is ontvangen als een prinses en zal zeker ook zo verder door het leven gaan. Nu nog even als enige hond, maar binnenkort komt er een knappe Ierse prins bij haar wonen.
En dan kleine Luna nog... een leuk en pienter Podencomix meisje. Ze wist al heel snel dat haar nieuwe vrouwtje snackjes in haar jaszak had en deed pogingen om die er al springend zelf uit te halen. Luna zou het als "circushond" prima doen en misschien leert ze wel pantoffels en de krant halen.

En dan onze opvanghonden: knappe Rafael die na een jaar in de kennel bij BaasGalgo nu mag gaan wennen aan leven in huis. Hij is in het echt knapper dan op zijn foto's en lijkt minder bang dan we dachten.
"Lady Di" oftewel Diana is een lieverd van bijna 8 en ze leek het ook allemaal wel prima te vinden en maakte dat wij allemaal wel een beetje verliefd werden op haar.
Dan Beth met haar lieve snuitje. Ook zo op haar gemak en ze heeft meteen gedemonstreerd hoe hard ze kan rennen in de veilige ruime tuin, om duizelig van te worden bij het zien.
En als laatste Amy, die in de wandelgangen oma Amy wordt genoemd met haar 10 jaar en hele grijze koppie. Een uitgeblust oud dametje is ze zeker niet en ze liep ook lekker rond te snuffelen en rennen gisteren.

De komst van Amy was een beetje een feestje voor GINN, want zij is de 2500ste hond voor ons om te plaatsen en dat is natuurlijk een super mooi getal! Amy heeft daarom van ons haar eigen rood met gouden halsband gekregen, die zij mee mag nemen als ze naar haar eigen thuis gaat verhuizen. Haar opvangmama, Henny, is al lang verbonden aan GINN en voor haar hadden we een bloemetje meegenomen voor deze heuglijke gebeurtenis. Dat vond ze heel lief, maar nog liever is dat zij het bloemetje heeft doorgegeven aan de Spaanse opvangmama van Amy. Zij was namelijk 1 van de 3 chauffeurs en vond het mooi, maar ook moeilijk om afscheid te nemen van haar pleegje.

Alle geadopteerde honden kregen een mooie goed passende halsband en tuigje van hun nieuwe baasjes. Hier en daar nog een jas nodig, want ondanks dat bij de aankomst de zon scheen, is het verder nog fris met die wind en regen de afgelopen weken. Nog een laatste dikke knuffel van de vrijwilligers van BaasGalgo en toen was het iedereen uitzwaaien.

Daarna opruimen, nog een rondje tuininspectie op zoek naar hoopjes om op te ruimen en toen nog met de chauffeurs en een clubje aanwezigen even gezellig een lekkere lunch genoten, met maar liefst 24 honden in huis!

Ik denk dat ik namens iedereen wel kan zeggen dat de aankomst weer een feestje was! Gezellig, relaxt en weer een geweldige ontvangst door Marian en Michiel. Super bedankt weer! Ook een super bedankt aan de 3 vrijwilligers van BaasGalgo, die de honden zijn komen brengen en die om 23.00 uur gisteravond weer terug naar Spanje zijn gegaan, na een lekkere douche en even slapen.

Bedankt opvanggezinnen, voor het ophalen van jullie pleegjes en alle goede zorgen die zij gaan krijgen bij jullie. Een dikke knuffel voor mijn collega's van GINN die er waren. Zeker een dankjewel aan de adoptanten die gekozen hebben voor (weer) een rescuehond. Maar zeker ook een bedankt aan alle andere vrijwilligers van BaasGalgo in Spanje die zich zo inzetten voor de honden, de GINN-ers die zich voor en achter de schermen inzetten en alle andere mensen die op welke manier dan ook bijdragen aan hulp voor de honden!

Groeten,
Carin

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

12 maanden geleden geplaatst door Donna Bierling

De 2500e hond. Gefeliciteerd met dit mooie getal en dat er maar meer bij zullen komen. Dank voor al het werk dat jullie doen om de honden een goed en warm mandje te geven. Wij hebben 3 jaar geleden Reina via GINN geadopteerd. En we zijn elke dag blij dat ze bij ons is gekomen. Toppers!
Lieve groeten,
Donna, Reina en Pedro