BaasGalgo Transport 07-07-2020

09 juli 2020 09:17

Afgelopen 2 nachten hebben maar liefst 16 Galgos (15 grote en 1 kleine) bijna allemaal voor het eerst van hun leven in een huis geslapen na een lange reis vanuit Spanje. Alle 16 honden afkomstig van BaasGalgo en helaas konden de vrijwilligers van BaasGalgo deze keer niet zelf komen rijden. Er was dus een transporteur geregeld en die heeft ook zijn ogen uitgekeken toen de honden allemaal lekker los mochten in de veilige tuin van Marian en Michiel. De poten strekken werd dan ook volop gedaan. Na het vele slapen in de bus hadden de honden wel zin in een sprint. Zelfs de senioren deden mee, zij het in een iets rustiger tempo.

Het tijdstip en de dag was voor allemaal even wennen, maar het heeft de pret niet gedrukt en iedereen heeft genoten. Opvanggezinnen kwamen hun "pleegjes" ophalen en de andere honden mochten hun adoptanten in de armen lopen. Net als altijd is dat eerste zien van de hond spannend, maar ook zo mooi. Je kunt de vonkjes van verliefdheid over zien springen. Natuurlijk zijn er honden die het allemaal wat spannend en zelfs eng vinden, maar die worden rustig benaderd.

Voor Coco, Vida, Sara, Piña, pup Timon, Sache, Ralph, Ferra en Joep werden er meteen adoptiecontracten ingevuld door o.a. Fleur, Bini en Jurgen. Deze bofbipsen zijn dus gelijk naar hun eigen thuis gegaan. Voor Fermin, Juana en Tiger loopt de procedure en hopelijk worden die ook snel geadopteerd. Winnie, Rique, Flora en Camilo zijn nu pleeghonden en we duimen hard dat ook zij snel hun eigen thuis zullen krijgen.

Omdat de aankomst dinsdagavond was hebben we al de nodige goede berichten ontvangen over hoe de honden het doen in de nieuwe situatie in hun leven en die berichten worden ook snel via onze contactpersoon voor BaasGalgo doorgestuurd, zodat de mensen van BaasGalgo mee kunnen genieten. Ook plaatsen adoptanten en opvanggezinnen berichten op de Facebookpagina "Adopted Dogs of BaasGalgo". Zelfs al is jullie hond niet gisteravond aangekomen, alle foto's en filmpjes van BaasGalgo honden zijn welkom op die pagina.

Naast het invullen van adoptiecontracten is het ook van groot belang dat de honden veilig mee gaan en wordt er voldoende tijd gestoken in het passen van een halsband en het op maat maken van een veiligheidstuig. Onze Tania en Kiki hebben wat gepast en gemeten. Dan dubbel aanlijnen en zo vertrekken de honden naar hun tijdelijke of nieuwe thuis.

Naast de 16 Galgo’s was ook Bal, een Mastinmix een bofbips. Bal is naar asiel Koningen in Balkbrug gegaan en had vandaag al een date met een hele knappe andere hond en de baasjes.

Met inzet van veel mensen in Spanje en hier zijn deze 17 honden nu begonnen aan hun nieuwe leven zoals ieder hondenleven hoort te zijn. Bedankt aan iedereen die daarbij betrokken is (voor en achter de schermen) en een rol heeft in het hele proces!!

BaasGalgo bedankt voor het vertrouwen in GINN en de fijne samenwerking. Elsbeth, ook bedankt voor de geweldige ondersteuning!

Gr. Carin

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.