BaasGalgo Transport 07-10-2020

08 oktober 2020 10:42

Anderhalve week geleden moesten vier van de acht galgo’s, die klaar stonden voor hun reis naar Nederland, weer terug hun kennel in omdat de transporteur een fout in de planning had gemaakt. Wat een tegenvaller was dat! Gelukkig was er onverwacht snel een nieuw transport mogelijk en woensdag 7 oktober gingen Carin en ondergetekende weer op pad om Puri, Canela, Fina en Morena op Nederlandse bodem te verwelkomen. We konden weer terecht in het gastvrije Oss, Marian en Michiel bedankt!

De bus had een half uurtje vertraging, maar om 19.00 uur reed hij dan toch de veilig omheinde tuin in met zijn kostbare lading. Inmiddels schemerig maar gelukkig droog! En daar waren ze, één voor één met hun koppie door de kier van de bus hun nieuwe thuisland bekijkend. Altijd zo’n emotioneel moment!

Canela als eerste. Zij  nam rustig alles in zich op en was meteen op haar gemak. Wat een fijne stabiele hond. Daarna kwam omaatje Puri en zij liet iedereen versteld staan toen ze als een jonge blom al snel de stress van de reis er uit rende in de veilig omheinde tuin. Wat een feest om te zien! Toen Morena haar neusje tussen de deuren van de bus liet zien, stal ze meteen alle harten. Wat een lief klein meisje. Fina als laatste, vond het allemaal erg spannend.

Terwijl Puri, Canela en Morena samen met veel plezier rond renden na de lange rit, werd Fina direct dubbel aangelijnd en kreeg een veiligheidstuig aangemeten. Fina mag gelukkig samen met  “grote zus” Canela in een opvanggezin gaan wennen aan het nieuwe leven.

Na de pootjes genoeg gestrekt te hebben, werden ook Canela, Morena en Puri van een veiligheidstuig voorzien. Ondanks dat het al donker was, hebben deze vier knapperds met hun opvanggezinnen nog even voor de groepsfoto geposeerd en daarna allemaal moe, voldaan en dubbel aangelijnd naar huis!

Het was weer een feestje, met als kers op de taart de volgende ochtend de eerste goede berichten en foto’s van de opvangfamilies en hun nieuwe huisgenootjes.
Opvangfamilies en iedereen die heeft geholpen dit transport mogelijk te maken, hartelijk dank!

Elsbeth

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

5 maanden geleden geplaatst door ineke

Geweldig dat deze lieverds er nu zijn en hopelijk vinden ze snel hun thuis