BaasGalgo Transport 12-10-2019

14 oktober 2019 21:07

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk weer zover.... we zouden de rode bus van BaasGalgo weer in de tuin zien komen rijden met maar liefst 8 honden aan boord voor GINN adoptanten en opvanggezinnen. Wat hebben we hier naar uitgekeken.

De aankomsttijd stond op 12.00 uur en tot die tijd was er genoeg te kletsen, tijd voor contracten invullen en benodigde spullen kopen of bekijken voor passen bij de honden. Onder het genot van koffie, thee en allerlei lekkernijen erbij is met elkaar nog even wachten geen bezwaar. Toen de bus er was, is er eerst geapplaudisseerd voor de chauffeurs Roberto, Almudena en Ana, want het is een lange reis en Roberto had zelfs overdag nog gewoon gewerkt.

Het was zo mooi om te zien hoe iedereen helemaal blij was met zijn, haar of hun hondje en er zijn zeker ook weer tranen weggepinkt. Daar waren dan galgo’s Alaia, Blacky, Sol, Jacinto en podenco Gomez!!!

Gomez... een heerlijk niet bang mannetje van 11 met Leishmaniose en die eindelijk het geluk in zijn leven heeft om in een liefdevol thuis te wonen. Grote dame Alaia, die zich heerlijk liet knuffelen en ook helemaal blij was er te zijn. Blacky, die na 2,5 jaar adoptie in Spanje ineens terug werd gebracht en gelukkig meteen werd gespot op de Facebookpagina van BaasGalgo. Sol, die een leuke Podencomix als vriendin heeft gekregen en waarvan we ter plekke erachter kwamen dat die vriendin ook een BaasGalgohondje is dat destijds lang in de shelter heeft gezeten. Hoe mooi! En dan nog Jacinto, die eigenlijk eerst in opvang zou komen, maar wiens opvanggezin meteen besloot hem te adopteren!

Knappe Maeve blijft nog even in een opvanggezin, maar is al gereserveerd voor adoptie. Vanwege een operatie kan de adoptant haar nog niet mee naar huis nemen, maar gelukkig wel bezoeken om elkaar al beter te leren kennen. En de mooie brindle dames Lupe en Olivia mochten mee met hun opvanggezin. Voor hun is ook al interesse, dus misschien kunnen ook zij snel verhuizen naar hun Gouden Mandje.

Alle honden zijn veilig vertrokken met halsband, tuigje en dubbel aangelijnd, met ingevuld contract en sommigen ook met een prachtige nieuwe jas.

Daarna was het voor ons opruimen en hebben we nog even gezellig met elkaar gegeten. Ondertussen Ana, Almudena en Roberto een beetje wakker houdend... Om er voor te zorgen dat ze echt niet in slaap zouden vallen, zijn ze nog gaan wandelen met wat honden en hebben ze het tot 21.00 uur weten te rekken voordat ze in bed zijn gerold.

Ze wilden een beetje fris en fruitig bij de GINN-dag zijn en ze hebben genoten!! Voor hun is het zo mooi om te zien hoe wij onze galgo’s op handen dragen en een feestje voor ze bouwen, minimaal 3 halsbanden en jassen per hond hebben en maar niet over ze uitgepraat raken. Voor hun is dit de beloning waarvoor zij in Spanje zo veel moeten slikken en verwerken met alle leed waar zij bovenop zitten en zo vaak mee geconfronteerd worden.

Ze konden niet tot 16.00 uur blijven, want het was naar huis rijden en vanmorgen om 08.00 uur gewoon weer gaan weken. Pfff, ga er maar aan staan... respect!!!

Het was dus met de aankomst van de honden en de GINN-dag een feestweekend! Marian en Michel, super bedankt weer voor de geweldige ontvangst zaterdag. Elsbeth bedankt voor alles, zo ook de adoptanten en de opvanggezinnen die (weer) een hondje in hun huis en hart opnemen, onze geweldige vrijwilligers Tania en Kiki voor de verkoop, Renée en Jolanda, alle andere mensen die ter plekke helpen met alles en iedereen die op wat voor manier dan ook bijdraagt aan alles wat we doen voor de honden.

Een dikke knuffel!!!!
Carin

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

11 maanden geleden geplaatst door Tina - Webmaster GINN

Anja: Heerlijk dat hij zich al zo thuis voelt. Dank voor je adoptie. Weer een diertje gered!

11 maanden geleden geplaatst door anja rombouts

Wij zijn zo blij met gomez en voelt zich echt thuis hier bij ons. Hij drinkt uit de vissenkom als hij dorst heeft heeft zijn plekje gevonden met mijn man en hem samen op de bank