BaasGalgo Transport 14-04-2019

15 april 2019 07:57

Op deze zonnige maar toch koude zondag zijn we vanochtend vroeg op pad gegaan want om 09:45 uur zou het vliegtuig op Schiphol landen met vier lieve BaasGalgo honden voor GINN. Het was even spannend want tot onze verrassing ging het vliegtuig eerder landen! Gelukkig was iedereen op tijd bij de aankomsthal en hebben we ongeveer een 45 minuten staan te popelen tot Almudena (vrijwilligster van BaasGalgo) met de honden in de hal gearriveerd was. Wat vond iedereen het spannend!

Op het gemak hebben we eerst de bench met Dorito en zijn twee broertjes opengemaakt. Greyhoundfriends was ook aanwezig want via hen zijn de broertjes van Dorito geadopteerd. Wat een heerlijke nieuwsgierige pups! Dorito was de rustige van de drie. Hij keek in het begin liever even lekker ‘de kat uit de boom’ maar na wat knuffels kwam hij al een stuk losser. Dorito gaat wonen bij zijn nieuwe broertje Kiwi (een Kiwi en een Dorito, heerlijk toch?). Deze jongen gaat vast heel gelukkig worden!

En daar was Pepa, een prachtige dame om te zien. Ze was heerlijk rustig, op haar gemak en sociaal. Het is bewonderenswaardig dat Pepa geen angsten heeft, want als je haar goed bekijkt zie je behoorlijk wat littekens op haar lichaam. Wat is er met dit meisje gebeurd? Ik kan wel zeggen dat Pepa nu een liefdevol mandje heeft gevonden bij lieve mensen! Ze gaat het goed krijgen…

Er zijn vandaag ook twee pleeghondjes meegekomen waaronder Jara. Zij vond het allemaal erg spannend. “Waar ben ik?” en “Wat gebeurt hier?” deze gedachten waren van haar aandoenlijk koppie te lezen. Jara was verder niet angstig, maar leek zich wel een beetje af te sluiten van de drukke wereld om haar heen. Ze mag nu lekker uitrusten en wennen in haar pleeggezin.

Het tweede pleeghondje dat gearriveerd was, heet Brenda. Ongelofelijk. Brenda was in januari gered uit een dodingsstation en vermoedelijk was ze aangereden, want haar milt was gescheurd. Helemaal hersteld stond ze vandaag op Schiphol. Brenda stond rustig alles te bekijken. Ik heb haar geaaid, in haar ogen gekeken en hoewel ze pas twee jaar is, zag ik een prachtige oude ziel in haar ogen. Op slag was ik verliefd. Wow! Ik kan zeggen dat haar pleegmama ook al helemaal verliefd is! Nou Brenda… dat zit wel snor met jou.

Nadat alle hondjes goed aangelijnd waren en de papieren ondertekend, was het tijd om nog een klein presentje aan Almudena te overhandigen. Via Facebook had ik persoonlijk een inzamelingsactie gestart voor BaasGalgo en een mooi bedrag van 105 euro verzameld!

Iedereen is veilig huiswaarts gegaan en inmiddels heb ik ook al een paar leuke foto’s mogen ontvangen van hoe het nu met Jara, Brenda en Dorito gaat.

Het was een mooie en gezellige aankomst. Mijn dank aan iedereen die geholpen heeft om deze zieltjes naar Nederland te halen!

Groet, Lilian

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.