BaasGalgo Transport 19-12-2020

21 december 2020 14:01

Vroeg in de morgen was hij er dan weer, de rode BaasGalgo bus, waarmee Ana, Elena en Rober maar liefst 13 honden naar hun nieuwe thuis brachten. Voor GINN kwamen er 9 honden aan op een bijzondere locatie!

Om alles zo veilig mogelijk en volgens de Corona-regels te laten verlopen, hebben we gekozen voor een weidse omgeving, ver buiten de bebouwde kom, zodat alles buiten en met afstand afgehandeld kon worden.

De bus reed de omheinde wei op waar de honden even later heerlijk rondwandelden en de begeleiders onderling ruim afstand konden houden van elkaar. De adoptanten waren afzonderlijk uitgenodigd op een individuele tijd.  De adoptieprocedure en het aanmeten van veiligheidstuigje werd door de adoptant en één GINN-medewerker afgehandeld aan de zijkant van het terrein, en uiteraard werden er mondkapjes gedragen, zelfs hele mooie met windhondjes er op!

Eerst was Fanny aan de beurt, klein bang podencomeisje. Zij was nog maar net uit de bus of het veiligheidstuigje en de GPS-tracker zaten al om haar lijfje. Wat een prachtig klein hertje, overdonderd door alles. Inmiddels hebben we al gehoord dat ze in haar nieuwe huis al comfortabel in het hoekje van de bank ligt te midden van haar 5 nieuwe hondenvriendjes.

Daarna mocht Dama aantreden in het “adoptiehoekje” van het veld. Nadat ze een tuig aangemeten had gekregen, mocht ze samen met haar nieuwe zusje Vida (ook van BaasGalgo) naar huis.

De volgende die haar mooie Spaanse tijgerjasje mocht gaan verruilen voor een Nederlandse outfit was de kleine Diva. Op de foto naast Laly in het blauw met roze bies, die later aan de beurt zou komen. Diva werd volledig in het nieuw gestoken voor ze vertrok met haar nieuwe familie en nestelde zich eenmaal thuis al snel in haar nieuwe mandje!

De prachtige grote wijze Laly, was daarna aan de beurt. Zij had tijdens het wachten al door dat aan de andere kant van het hek wat lekkers te halen was….  Al dat passen en meten van haar nieuwe uitzet liet ze geduldig toe en daarna mocht ze mee naar huis, na 8 harde jaren, naar huis!!! Deze oma ligt inmiddels op een kingsize kussen en is terstond al haar Spaanse ellende vergeten!

En Dena… kleine zwarte muis, in het veel te grote Spaanse shirtje, mocht gelukkig ook een nieuwe jas uitzoeken waarna dit speelse meisje opgewekt met haar nieuwe baasjes mee naar huis huppelde.

En de grote verrassing….
De moeder en dochter, Filomena en Lola, een paar apart, mogen altijd bij elkaar blijven. Eigenlijk was Filomena geadopteerd en zou Lola in opvang gaan en nog ter adoptie zijn. Maar op de dag van het transport besloot de adoptant van Filo dat ook het gouden mandje van Lola in hun huis mocht staan. Inmiddels hebben de dames besloten dat samen in één gouden mandje ook wel lekker ligt!

Als laatsten noem ik hier dan nog Maria en India. Beiden zijn welkom geheten in een opvangfamilie.
Ook voor hen, zal er vast snel een eigen familie komen, maar in elk geval liggen zij met Kerst alvast in een warme mand naast de kachel!

Het was een vermoeiende dag, maar de beloning was groot. Omdat alle adoptanten na elkaar moesten komen was het ook een lange dag, met name voor de drie chauffeurs Ana, Elena en Rober.  Zij waren vrijdag vertrokken met hun kostbare lading en hadden de hele nacht doorgereden.
Desondanks genoten ze er van om in een urenlange happening één voor één hun hondjes te zien vertrekken met hun nieuwe families!

Toen de laatste hond vertrokken was, werden er nog hulpgoederen ingeladen. Benches, voer, jassen, medicijnen en verbandmiddelen. Daarna begon voor de chauffeurs een korte nacht. Om 02.00 uur in de ochtend (of is dat nog avond?)  zijn ze weer begonnen aan hun terugreis! En maandag…. Weer gewoon aan het werk. Helden zijn het!

Ik wil iedereen bedanken die heeft geholpen deze aankomst goed en veilig te laten verlopen. Het was één groot feest!

Elsbeth

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

4 maanden geleden geplaatst door Bini

Zo fijn weer!!

4 maanden geleden geplaatst door ineke

Geweldig wat mooi om te lezen dat moeder en dochter voor altijd bij elkaar mogen blijven .Heb ze zo vaak gedeeld en dat was echt een wens van mij dat ze bij elkaar zouden blijven
En de andere lieverds nu allemaal een mandje en degene die nog niet komt ook zeker goed

Veel geluk lieverds