BaasGalgo Transport 23-02-2019

23 februari 2019 16:05

Vandaag zou dit transport plaatsvinden in Oss, maar een week geleden kreeg ik een appje van Eva van BaasGalgo dat er een vergunning niet in orde was van de rode bus, die had verlengd moeten worden. Maar als je van het bestaan van die vergunning geen weet hebt, dan is dat wel even schrikken. Juist dit transport was een volle bus met 15 honden. Eva zou Eva niet zijn als ze bij de pakken neer ging zitten. Vluchten werden uitgezocht en vergeleken. Ze wilde “haar” honden laten vertrekken naar Nederland en wilde de adoptanten niet teleurstellen.

3 vluchten werden geregeld met 4 honden per vlucht en de 4e vlucht met 3 honden. Er moesten ook nog 4 benches worden gekocht want ook die waren niet voorradig.

Vandaag kwamen er 4 honden voor ons aan op Schiphol, Karima, Cactus, Rafaela en Nora. Fiona komt volgende week op 2 maart samen met de honden van Greyhound Friends.

We waren voorzien van alles, schoonmaakmiddelen voor een eventueel ongelukje en veilige spullen voor de honden. Je weet maar nooit op een vliegveld.

Op 09.27 uur vanmorgen zijn ze geland maar het duurde nog een aardig tijdje voordat Almudena met de 4 honden door de deur kwam. Karima’s adoptieouders waren gekomen samen met hun 2 kleine kinderen, voor hen hun eerste galga en voor Cactus was er een echtpaar met een schat van een hond die er nu fijn een maatje bij krijgt.

Almudena vertelde dat ze de honden bij de verkeerde gate hadden neergezet dus daardoor duurde het extra lang maar eind goed al goed. We hebben een rustig plekje opgezocht om de honden veilig uit hun benches te halen. Allemaal werden ze voorzien van veilige tuigjes en goede halsbanden. Adoptiepapieren waren al voor het grootste deel ingevuld en ter plekke aangevuld en getekend. We hebben afscheid genomen van de adoptanten en daarna werd hun rit naar huis aangevangen. Wij van GINN zijn nog even gebleven om Almudena te helpen de benches uit elkaar te halen en te stapelen en daarna met tiewraps aan elkaar te binden. Zo kon ze ze makkelijk meenemen op een karretje. Ze neemt ze weer mee terug naar Madrid met haar vlucht rond 19.00 uur vanavond, een lange dag voor Almudena maar ze was zo gelukkig toen ze zag hoe blij de adoptanten met Cactus en Karima waren, ze kon haar emoties nog net de baas. “Oudje” Rafaela (zo noemt Eva haar liefkozend) en Nora zijn met hun opvanggezin meegegaan. Ik zat achterin en heb nog wat foto’s kunnen maken van die 2. Rafaela vond het allemaal zeer interessant dat autorijden en had geen ogen genoeg. Nora heeft lekker geslapen. Het zijn 2 heerlijke vrolijke meiden.

Voor Nora loopt al een adoptieprocedure, maar Rafaela wacht nog op een eigen gezinnetje. Als ze een weekje bij haar opvanggezin zit en er iets meer over haar te vertellen is dan kunt U dat lezen op onze website en GINN Facebook.

Voor nu wil ik mijn collega’s Carin en Anouk bedanken en natuurlijk iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan dit transport. Speciale dank aan Eva, ze heeft het toch maar weer voor elkaar gekregen en dank aan Almudena voor het veilig thuisbrengen van onze honden. Jullie zijn kanjers❤️

Groetjes, Silvia

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

6 maanden geleden geplaatst door Lepomme Yvette

Jullie hebben prachtig werk geleverd, Dankzij jullie zijn er weer meer gelukkige honden! Hartelijk dank hiervoor!