BaasGalgo Transport 26-09-2020

27 september 2020 15:25

Wat hadden we er naar uitgekeken, naar de 8 galgo’s die het asiel gingen verruilen voor een warme mand naast de kachel of zelfs de sofa.  Vrijdagmiddag stonden de vrijwilligers van BaasGalgo met de geluksvogels te wachten op de transportbus die kwam, en naar al snel bleek... nog maar vier plekken over had. Wat een schok, wat een teleurstelling! Foutje in de planning van de transporteur. Na koortsachtig overleg is besloten de 4 galgo’s die voor opvang zouden meekomen achter te laten, terug naar hun kennel en niet naar een warme mand naast de kachel. Zo begon de reis van de andere vier, een beetje in mineur.

Maar niet al te lang getreurd want nog voor Vainilla, Pepa, Amanda en Perla voet op de Nederlandse bodem zetten, hadden we al het bericht dat de vier achtergebleven galgo’s in de eerste week van oktober alsnog met een volgend transport naar Nederland komen. Dus de stemming zat er gelukkig weer goed in toen de bus zaterdagmiddag met zijn kostbare lading aankwam in Oss, opgewacht door Carin, ondergetekende, de diverse adoptiefamilies en natuurlijk door de gastvrije Marian en Michiel waar de honden weer veilig mochten aankomen.
 
Daar waren ze dan, kleine Perla, die direct vele harten sneller deed kloppen. Een hartendiefje dat feilloos wist hoe ze een flinke dosis aaitjes en knuffeltjes kon krijgen en iedereen om haar pootje wond.
Daarna kwam Amanda uit de bus, een prachtig witbont gevlekte dame van stand. Ze voelde dat het goed zat, liep ontspannen rond, snuffeltje hier, snuffeltje daar. En toen er ook nog een eigen adoptiefamile op haar bleek te wachten, vond ze het helemaal geweldig.
Pepa kwam, zag en overwon. Een wijze dame, gewoon lekker in haar vel. Geen spoortje onzekerheid, meteen in harmonie met haar nieuwe galgo-zus die mee was gekomen om haar te verwelkomen, en met alle andere aanwezige honden. Bovendien stal ze het hart van haar adoptiemama, dus iedereen helemaal happy, Pepa niet het minst!
Als laatste kwam Vainilla uit de bus. Een lieve zachtaardige galga, nog met de sporen van het harde leven op haar lijfje. Ze genoot van de aandacht en de knuffeltjes en zij zal zonder twijfel snel wennen aan haar nieuwe leven, en het oude vergeten.

Wat een fantastisch viertal! Ze konden in alle rust bijkomen van de reis, lekker rondsnuffelen, de pootjes strekken, om knuffeltjes bedelen en kennis maken met hun nieuwe familie.

Nadat de contracten waren getekend en (heel belangrijk!!) alle honden voorzien waren van een goed passend veiligheidstuig, is iedereen met hun dubbel aangelijnde schat huiswaarts gegaan. We kunnen terugkijken op een geslaagd transport en we verheugen ons erop om op korte termijn de andere vier te mogen verwelkomen.

Iedereen die heeft geholpen dit transport tot een succes te maken, hartelijk dank!

Elsbeth

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.