Balkbrug 03-03-2012

04 maart 2012 18:43

Zaterdagverslag Balkbrug, 3 maart 2012 

Aanwezig volgens planning: Anita, Leonie, Lambert.
Spontaan (mee)gekomen: Eline (dochter van Leonie) en Lucia.
Aanwezige honden: Alaric, Bambi, Estrella, Furia, Pocholo en Quentin.
Foto’s zijn gemaakt door: Anita, Lucia en Lambert. 

Hoewel het heerlijk lenteweer was, liet het zonnetje zich helaas niet zien. Toch waren ze er wel: zonnetjes, vier dames, waarmee ik vandaag mocht samenwerken. Ik voelde me dan ook helemaal thuis binnen mijn "harem". We hebben het goed gehad met elkaar. Dat is belangrijk. We doen het werk immers ook voor ons plezier en daar hoort gezelligheid bij. We hoefden vandaag niet schoon te maken, maar gingen even over half tien met alle zes honden wandelen: drie beige/bruine, twee zwarte en één witte. Het was dan ook een veelkleurig geheel. Kijk maar eens naar de bijgevoegde foto’s. Veelkleurig en veelvormig. Ook nu weer is geen enkele hond hetzelfde. Dat maakt het geheel levendig en interessant. Een wandeling is bij uitstek een gelegenheid om dat soort dingen te ontdekken. 

Zo is daar Bambi, de mooie witte dame. Mensgericht en aanhankelijk. Leonie wandelde met haar en dat leek ze helemaal goed te vinden. Hoe verder de wandeling vorderde, des te aanhankelijker werd Bambi richting Leonie. Wij vroegen ons af: bloeit hier iets moois op? Ja, ja, Leonie was wel degelijk gecharmeerd van deze fraaie galga. Dus: wie weet! 

Alaric, een echte stevige reu. Lichtbeige van kleur met prachtige ogen en zwarte vegen op zijn staart. Maar ach, wat is die hond nog bang in de kennel. Daar is hij zichzelf (nog) niet. Dat laat hij ook af en toe horen met zijn geblaf. Je ziet gewoon dat hij doet vanuit een stuk onrust of bangheid. En toch…..wandelen met Eline vond hij helemaal geweldig. Hij veranderde op slag, als een blad aan een boom. Eline heeft zonder twijfel een rustige uitwerking op hem gehad. Wat heeft hij het goed gedaan tijdens de wandeling! De angst of stress verdwenen als sneeuw voor de (niet schijnende) zon en Alaric hervond zich, een galgo-reu met klasse. Een heer van stand. Goed de omgeving in de gaten houdend, rustig en beheerst wandelend, keurig lopend aan de lijn. De staart mooi gedragen, laag, in een krul. Kortom mensen, wij denken dat het heel goed voor Alaric zou zijn wanneer hij snel een opvang- of definitief gezin vindt als eindstation. Wij verwachten dat zijn onrust dan verdwijnt en rust en vertrouwen terugkomt. 

En dan Estrella, de prachtige, zwarte teef met witte voeten en staartpunt. Het is echt een mooie dame, slank en sierlijk. Ook weer eentje met zo’n mooi windhonden-loopje. Nee, zij is ook nog niet waar ze wezen moet. Zowel binnen in de kennel, als buiten is ze schichtig. Je ziet het aan haar ogen: veel situaties vindt ze nog spannend. Dat is jammer, want je merkt dat het impact op haar doen en laten heeft. Ze wil zo graag, maar de onzekerheid houdt haar nog tegen. Ook deze galga zal ongetwijfeld tot rust en tot haar bestemming komen in een voor haar passende gezinssituatie. Wij gunnen het haar zo!

Furia: weer geheel anders, met een bijzondere kleur bruin en oren die af en toe niet helemaal "parallel" staan. Maar wat een vrolijke dame is dat. Ze weet af en toe niet hoe gek ze moet doen. Misschien voor wat aandacht? Hoe dan ook: ze springt, neemt aanloopjes, huppelt en draait in het rond. En het leuke daarvan is dat je opeens andere honden mee ziet doen. Ze denken vast en zeker zoiets van: als zij dat kan, kunnen wij dat toch ook? Kortom: een feestbeest, met aandacht voor alles om hem heen. Ook voor de hazen in het veld... 

Pocholo: nog altijd even open, eerlijk, hartelijk en mensgericht. Ook zo’n spring in het veld. Wat een energie heeft deze hond! Echt bestemd voor mensen die het in zich hebben om deze jongeling enthousiast, levendig, vrolijk, energiek, etc. te laten zijn. Daarom is het ook dat ik hem even heb meegenomen naast onze dienstfiets. Dat vindt hij super! Helaas zit deze galgo (mix) om onduidelijke redenen inmiddels al weer te lang in Balkbrug. Zeker, deze rakker moet nog het één en ander leren, maar dan…? Kleine kinderen – zo verwachten wij – zijn nog niet aan hem besteed. Niet dat hij ze niet leuk zou vinden, maar hij is (nu) nog te onvoorzichtig, te onbeholpen. Daar moet rekening mee worden gehouden.

Tenslotte: Quentin met zijn mooie, diepbruine vacht en fraaie kop. Her en der een litteken, maar ach, wat zou het? Kijk toch eens naar zijn gestalte, zijn schoonheid. Dat wil je zien. Een dijk van een reu en dat wil hij ook weten ook. Om zich heen ziet hij alles. Ook voor hem zijn hazen spannende beestjes. Maar ja, wat wil je? Je bent een galgo of niet.

Tussentijds gingen we eten en deden Anita, Leonie en Eline twee honden in bad. Estrella en Bambi waren aan de beurt. En mooi dat ze zijn geworden! Lucia en ik deden de maandelijkse financiën. Dat moet ook gebeuren. Even na de middag werd er opnieuw gewandeld en kwam er een transport van Scooby Mix voor Astrid. Maar liefst 35 honden en 16 katten werden liefdevol opgenomen in dit asiel. We hebben ze maar eens rustig gadegeslagen. Ook hier voel en zie je dat deze dieren – evenals onze galgo’s - een tehuis nodig hebben: een warme mand met goed eten, aandacht en verzorging. 

Nagenietend van een mooie, gezellige, zinvolle dag, dronken we nog wat koffie en aten daarbij - evenals ’s morgens - de overheerlijke zelfgebakken cake van Anita. Wat wil je nog meer? We gaven de honden nog even wat lekkers tot besluit en wuifden elkaar vervolgens uit. Tot een volgende keer. 

Met dank aan Anita, Leonie, Eline (mag zeker nog eens mee komen) en Lucia. 

Vriendelijke groeten aan u allen,
Lambert Zandman

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Hannie & Arno

Het is altijd fijn om jouw verslag te lezen Lambert.

Groetjes
Hannie & Arno
pootje van Violeta

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Anita

Geweldig verslag weer Lambert en die deken staat je beeldig. Het was een leuke dag!

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Eline

Mooi verslag Lambert! Veel positieve energie van de lieve honden gekregen dus ik kom zeker nog een keer terug!