Balkbrug 11-09-2010

14 september 2010 06:49

Hallo allemaal,

Zaterdag, 11 september, was weer een hele drukke maar gezellige dag in Balkbrug.

's Ochtends vroeg was Klaske er al en kreeg gezelschap van Jetteke. Samen hebben ze kennels geschrobt en gepoetst. Lucia was naar Almere om Lucas naar zijn adoptiegezin te brengen en de hondjes van Baasgalgo op te halen. Om half een kwam ik (Tina) en ben eerst eens gaan bijkletsen met Jetteke, we hebben elkaar 1 keer heel kort gezien op de reünie in Amersfoort. Om 13.00 uur kwamen de adoptanten voor Naro, een moeder met haar dochter. Eerst maar Naro even opgehaald, zodat ze hem in levende lijve konden zien, daarna een wandeling gemaakt, ze waren meteen helemaal weg van hem. Klaske heeft het adoptiecontract met ze afgerond en daarna hebben we een mooie halsband met riem uitgezocht. Naro vond het moeilijk om in de auto te stappen en ik heb hem voorzichtig naar binnen getild.

Daarna is Klaske naar huis gegaan, want ze had nog andere afspraken. Intussen verschenen ook Janet Mooi en Margriet Hartman, die samen met Sera en Madona aan de wandel gingen. Toen kwam Lucia met de bus aanrijden, met de honden uit Cordoba: Luni, Shakira, Bisou en Tormenta. Celtum stond ook op de planning maar vanwege plaatsgebrek kon hij helaas niet mee. Morita is ook meegekomen uit Spanje, maar zij is in opvang in Almere gebleven en Bisou gaat bij Lucia in opvang.

We hebben eerst alle hondjes maar in de kennels gestopt om even bij te komen. Daarna kwamen de adoptanten voor Tormenta. Jetteke is Tormenta gaan halen, Janet en Margriet zijn gaan wandelen met Luni en Shakira, en Lucia liep mee met de adoptanten en Tormenta en ik ben alvast het adoptiecontract gaan invullen. Wat een geweldig teamwork als je met zo'n groepje bent.

In de tussentijd ben ik Hucco en zijn nieuwe vriendinnetje Milka gaan begroeten en heb ik even zitten knuffelen met Bertie en Alfie. Ja, het was goed te zien dat Alfie toch al weer een stuk vooruit is gegaan. Ik had koekjes meegebracht en hij kwam heel dicht bij me en liet zich lekker knuffelen. Later op de middag heb ik alle windhonden naar binnengebracht en hij kwam meteen naar me toe en liet zich direct aanlijnen. Dat hele wantrouwende dat is er nu toch wel af.

Nadat we Tormenta hebben uitgezwaaid, zijn Jetteke, Margriet, Janet en ik naar huis gegaan en is Lucia Luni en Shakira nog gaan badderen.

Er is ook nog een gezin geweest dat belangstelling had voor Suzie en na met Astrid gesproken te hebben, besloten deze mensen om haar meteen mee te nemen. Ook Tigger van Astrid heeft vandaag zijn gouden mandje gevonden en ook voor Chara, Copito, Felix, Buba en Chapita zijn mensen gekomen en hebben ze meteen meegenomen! 10 hondjes die op 1 dag hun gouden mandje hebben gevonden. Wat een mooi resultaat op deze heerlijk zonnige dag.

Vervolg verslag van Lucia:

Het was inderdaad een drukke dag vandaag. Vanmorgen al vroeg uit bed en om 9 uur was ik in Balkbrug waar er al druk gewerkt werd. Vandaag was het de dag dat er een transport van Cordoba in Almere aan zou komen die ik op zou halen en het toeval wilde dat Lucas in Almere zou komen wonen. Ik kon dit mooi combineren. Nadat ik Lucas uit heb gelaten en een kopje koffie heb gedronken zijn we samen naar Almere gereden. Daar werd ik hartelijk ontvangen door Elsbeth (van Galgonieuws) en even later kwam ook Joyce van Doggymix met heel veel spullen die weer naar Spanje moesten.

Ondertussen heb ik de adoptanten gebeld en vrijwel gelijktijdig kwam ook het transport aan. Morita, Bisou, Tormenta, Luni en Shakira mochten lekker in de tuin hun benen strekken en ''uit de broek'' en maakten meteen kennis met de kippen en poezen van Elsbeth die het ondanks alle Galgo's keurig overleefd hebben.

Ondertussen werd Lucas liefdevol in de armen gesloten door zijn nieuwe baasjes en nadat alle papierwerk in orde was gemaakt ging hij op weg met zijn lieve baasjes en heeft ook nog twee lieve galgodames. Na alles even doorgesproken te hebben zijn de honden met mij in de bus gegaan. Morita blijft bij Elsbeth in de opvang waar ze eerst weer op verhaal kan komen. Ze is best nog timide en moet even overal nog aan wennen.

Kort nadat ik in Balkbrug aangekomen was kwamen de adoptanten van Tormenta al aan en ook deze meid mocht mee naar haar nieuwe huis waar ze bijna nooit alleen hoeft te zijn. Luni en Shakira nog even ingesopt en op de foto gezet en toen was het hoogste tijd om ook naar huis te gaan.

Bisou ligt hier nu lekker bij mij te snurken en vind het allemaal best. Hij is vreselijk groot en vreselijk lief en kan nog heerlijk spelen en rennen met Dino. Wel heeft hij medicijnen voor zijn hart en wordt hij deze week nog even nagekeken zodat het allemaal wat duidelijker is wat hij precies heeft.

Groetjes van alle vrijwilligers van vandaag:

Klaske, Janet, Margriet, Jetteke, Lucia en Tina.
(Foto's gemaakt door Lucia en Tina)

PS: er is al bericht binnengekomen van Elsbeth over hoe het Morita is vergaan de eerste en tweede dag in opvang. Lees hieronder:

Hoi allemaal

Na een spannende reis mochten de vijf aangekomen galgo's de pootjes strekken in de tuin.

Shakira, Luni, Bisou en Tormenta deden dat enthousiast, af en toe even onderbroken voor een Frolicje. Morita koos een plekje onder de tafel, hetzij buiten in de tuin, hetzij binnen, afhankelijk van waar Leti zich bevond. Al snel werd duidelijk dat dit meiske angstig was, en daarom hebben Leti, Lucia en ik na overleg besloten dat Morita hier bleef, ipv Shakira, die "haar mannetje" wel stond. Morita kijkt de kat uit de boom, en houdt sterk in de gaten wat Ayla en Antonia doen. Soms loopt ze achter hen aan de tuin in, maar gaat dan daar onder de tafel zitten.

Toen ik vanmiddag alleen was overgebleven (Lucia+Leti/Jesus+Joyce allemaal weg), is Morita op haar dooie gemakje de hele tuin rond wezen snuffelen. Alle hoekjes en alle plantjes, de kip, de waterbakken, overal even geneusd en gesnuffeld. Terrein verkend dus.

In de namiddag heb ik gewandeld met de dames. Morita ivm haar bangheid aan 2 riemen (tuigje en halsband) maar ze liep goed mee, overal snuffelen, geen getrek, voorbeeldig! Thuis een paar hapjes uit de voerbak, en toen snel.... weer onder de tafel, waar ik vlug een kleedje heb gelegd, en waar ze nu heerlijk moe ligt te zijn. 2 Katten zijn haar al komen besnuffelen, maar dan wend ze haar hoofd af... eng hoor, katten...

Het gaat wel goedkomen met dit meisje. Hou jullie op de hoogte.

We gaan vooruit!

De 2e dag heeft Morita al door, dat een mand toch wel fijner is. Vandaag aan de flexiriem gewandeld, gaat prima.

Ze is helaas niet zindelijk, gaan we aan werken. Verder gaat ze prima, heel relaxed met de katten, bescheiden met eten, geen voerbaknijd.

Nog lang niet uitbundig en speels, maar wel meer ontspannen. Echt een lieverd!

groetjes,
Elsbeth 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.