Balkbrug 14-04-2012

15 april 2012 18:14

Verslag Balkbrug, zaterdag 14 april 2012

Aanwezige vrijwilligsters: Anita, Eline, Leonie en Margriet
Aanwezige honden: Maxi en Quentin
Foto’s: Anita en Margriet

En dan is het weer zover, zaterdag, we mogen weer heerlijk genieten van de (GINN)honden in Balkbrug. En dit is ook nog mijn eerste dag als officiële zaterdagvrijwilliger. Al vroeg in de ochtend vertrokken Leonie, Anita en ik richting Balkbrug. We kwamen daar om 9.15 uur aan en toen was Magriet al aanwezig. Er werd ons verteld dat de twee honden van GINN al buiten zaten. Dus eerst maar even beginnen met een kopje koffie en heerlijke verse cake, die Anita zelf had gebakken.

Omdat er van GINN nog maar twee honden zaten konden we vandaag extra helpen met schoonmaken. Na het seintje van Gusta zijn we begonnen. Leonie en Margriet begonnen met het poep scheppen en ik ging er met sop en water achteraan. Anita daar weer achteraan met de schrobborstel. Met z’n allen met de trekker erdoor en zo vormden we een goed team.

Na het schoonmaken was het tijd om koffie te drinken en daarna lekker te gaan wandelen. Maxi en Quentin stonden te springen om te gaan. Omdat we met z’n vieren waren, hebben we ook nog twee honden van de opvang meegenomen. Een pincher en een wat oudere puppy uit Spanje. We hadden lekker weer en besloten een flink rondje door het bos te gaan. Onderweg kwamen we erachter dat we een fototoestel waren vergeten. Wat jammer was, omdat we onderweg weer twee reeën tegenkwamen. Quentin en Maxi zetten de oortjes rechtop en hielden ze scherp in de gaten maar bleven verder rustig. Ook onderling tussen de honden ging het goed, liepen allemaal rustig mee. Het viel ons wel op dat de honden veel gras aten onderweg en dat Maxi dunne ontlasting had en veel zat te hijgen.

Terug in de opvang ging Quentin kwispelend lang de medewerkers. Genoot helemaal van de aaien die hij kreeg. Toen de honden weer in de buitenrennen zaten hebben we met de andere medewerkers een broodje gegeten. Omdat het nog zo mooi bleef besloten we om met nog een paar andere honden van de opvang te gaan wandelen. Zoals op de foto’s te zien stuk voor stuk mooie honden, die ook erg genoten van de wandeling.

Eenmaal terug wilden we nog even wat foto’s maken van Maxi en Quentin in de ren, maar de batterij van het fototoestel had daar niet zoveel zin meer in. We hebben nog wel even flink geknuffeld met de honden, die daar allebei veel zin in hadden. Daarna nog wat door ons meegebrachte dekens geknipt en deze opgeborgen. En nog even gekeken bij het kattenverblijf waar ook een aantal guitige kopjes zaten.

Toen was het tijd om onze spullen in te pakken. Tegelijkertijd gingen er ook weer honden van de opvang van Astrid met nieuwe baasjes zijn mee. Fijn om te zien. Al met al weer een heerlijke drukke dag en met blosjes op de wangen van de alle indrukken zijn we aan het eind van de middag richting huis gegaan.

Hartelijke groeten,
Eline (zaterdagvrijwilliger)
ook namens Anita, Leonie en Margriet

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Lambert Zandman

Eline, in de eerste plaats: welkom bij de "zaterdagvrijwilligersclub" en bedankt voor je mooi uiteengezette verhaal vanuit Balkbrug.

Hartelijke groeten,

Lambert.

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Anita

Geweldig Eline, mooi verslag.
Weer een schrijfster erbij!!

Groetjes, Anita