Balkbrug 17-03-2012

18 maart 2012 19:29

Verslag Balkbrug, zaterdag 17 maart 2012

Aanwezige vrijwilligers: Edith, Margriet en Lambert (verslag en foto’s)
Spontaan gekomen: Liduin Hohorst uit Holten.
Aanwezige honden: Alaric, Pocholo, Gorka, Quentin, Furia, Estrella en Maxi.

In Nederland is het weer een veelbesproken en bekeken onderwerp.

Niet onbelangrijk overigens. Het weer kan voor een deel je dag(indeling) bepalen. Soms bepaalt het zelfs je hele dag. En het aardige ervan is dat we er niets aan kunnen veranderen. Je moet het weer nu eenmaal nemen zoals het komt. Voor Balkbrug geldt dat ook. Weer of geen weer: zaterdag verwachten onze honden dat we er voor ze zijn. Door de week zien en horen ze de medewerk(st)ers van Astrid. Op zaterdag willen ze wel eens andere gezichten zien. En wel die van ons: de zaterdagvrijwilligers van GINN. Want weer of geen weer: zaterdag is hun en onze dag. En over het weer hadden we dit keer niets te klagen. Fraai zonnig lenteweer dat mens en dier naar buiten lokt. Ook de natuur deed gisteren weer volop mee in Balkbrug. Zo waren er de hazen, de reeën, de kieviten, de wulp en de buizerd en de vele zangvogeltjes. Volop genieten dus voor wie er oog en oor voor heeft. Onze opvang in Balkbrug ligt dan ook in een fraai gebied met prachtige natuur en bijbehorende wandelmogelijkheden. Gisteren konden we ook de boeren met hun machines zien, horen en vooral ruiken. Er werd volop mest uitgereden en geïnjecteerd. Er zat regen aan te komen, dus moest er hard gewerkt worden.

Wij echter hoefden gisteren niet hard te werken. Het schoonmaken gebeurde door de vrijwilligers van Astrid, zodat wij onze aandacht volledig konden richten op de honden. We zijn dan ook maar liefst drie keer gaan wandelen. De eerste keer bleven Quentin en Pocholo "thuis". De rest ging mee. Bij de tweede wandeling was Liduin uit Holten erbij en bleven Gorka, Furia en Alaric binnen. Ook Margriet bleef binnen, want rond de klok van twaalf uur zou Podenco Canela worden teruggebracht. Margriet zorgde voor de opvang en begeleiding.

Het terugbrengen naar Balkbrug van een hond is – wat de reden van het terugbrengen ook moge zijn – niet leuk. Dat was ook gisteren het geval. Emoties komen vrij en moeten een plaats krijgen. Persoonlijke aandacht van – in dit geval Margriet – is van groot belang. Bemoedigende woorden, een schouderklopje of een omhelzing zijn in die situatie goede dingen om te doen. Tekenen van medeleven. Zowel de betrokken mensen als de hond in kwestie moeten toch weer verder met hun leven. Belangrijk is dan ook dat wij van GINN niet alleen onze honden zien, maar ook de mensen, de adoptanten achter de honden. Samen zorgen we voor het beste voor mens en dier. Voor de feiten over Canela verwijs ik u graag naar onze hondenpagina.

Bij de derde wandeling waren we compleet, zodat toen alle 7 honden mee mochten. Canela was nog maar net binnen, reden waarom we haar niet hebben meegenomen. Wij gaven haar graag even de gelegenheid om wat bij te komen van de reis en het onderkomen te verkennen. Ook aan de terugkomers Maxi en Gorka was te zien dat ze nog niet helemaal op hun gemak zijn.

Gorka ziet er wat "verslagen" uit. Hij lijkt even een dip te hebben. Het moet weer een vrolijke jongen worden en dat kan hij best. Hij is mooi gestroomd en heeft een gave vacht. Prachtig dier om te zien. Maxi: zoals ik dat vaak noem: een dijk van een reu. Heeft veel weg van een greyhound. Hij heeft een brede rug. Zóóóó gemakkelijk in de omgang. Heb ik nog niet vaak meegemaakt. De rust zelf. Een reu met een statige, zelfverzekerde loop. Maxi had echter nog niet zoveel belangstelling voor ons. Hij keek vaak om zich heen en hield vooral de omgeving goed in de gaten.

Het zou bijzonder fijn zijn wanneer deze honden – die al een thuissituatie zijn gewend – op korte termijn weer naar een eigen mandje kunnen. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor onze honden in de diverse opvanggezinnen. Die gezinnen zetten zich vrijwillig voor hen in en helpen hen om klaar te zijn voor adoptie. Hulde voor onze opvanggezinnen! Ze doen met veel liefde en geduld prima werk, waar onze honden en hun toekomstige adoptanten baat bij hebben.

Zo liep de middag ten einde, dronken we samen nog even koffie en gingen naar huis. Liduin bedank ik voor haar spontane aanwezigheid en het meedoen. Wie weet krijgt dit een vervolg. Ook Margriet en Edith bedankt. We hebben het goed en gezellig gehad en hebben maximaal geprofiteerd van de gelegenheid om te wandelen en samen te zijn met onze honden.

Tegen u als lezer(es) zeg ik: graag tot een volgende keer en blijf ons en de honden vooral volgen op onze website OF kom – net als Liduin - gewoon eens een keer in Balkbrug meedoen. Graag wel even vantevoren aanmelden via info@greyhoundsinnood.nl.

Namens Edith, Margriet en Liduin,
Een hartelijke groet, 
Lambert Zandman

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Liduin

Afgelopen zaterdag heb ik voor het eerst meegeholpen. Schoonmaken hoefde dit keer niet,zodat ik een paar keer heb gewandeld.
Ik vond het heel mooi dat ik de honden van de site in levende lijve heb ontmoet, en zo kan leren kennen. Ik heb er van genoten, en wil dit zeker vaker gaan doen!

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Edith

Wat een mooie foto's.
Ik heb genoten van de honden en alles erom heen.
De natuur is daar trouwens ook heel erg mooi.
Ik kijk al weer uit naar de volgende vrijwilligersdag.

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door H. Prins

Mooi verslag. Kunnen wij de "nieuwe" foto's van Pocholo bewonderen.
Wat een prachtige hond. Hopen hem snel in levende lijve te ontmoeten.

Groet Henk Prins

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door lucia&co

Lambert, je bent een dijk van een man. Wat een mooi verslag weer en wat een prachtige fotos.
Bedankt!

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Hannie & Arno

Lambert, bedankt voor je verslag.

Groetjes

Hannie & Arno
pootje van Violeta

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Tina

Heel mooi verslag, Lambert! En compliment voor de foto's, ze zijn prachtig!