Balkbrug 19-09-2010

19 september 2010 13:30

Hallo allemaal,

Gisteren was weer een gelukkige dag voor onze langneusjes.

Er zijn twee honden naar hun nieuwe huis gegaan en gelukkig kwam Tina mij versterken en konden we beiden een plaatsing doen.

Door omstandigheden op de weg kwamen beide adoptanten op een ander tijdstip dan gepland maar het is allemaal goed gegaan.

Tina is met de adoptanten voor Bertie aan de slag gegaan en tijdens het wandelen was Bertie voorbeeldig. Hij keek constant op of hij het allemaal goed deed en ja de klik was er wederzijds en hij mocht mee naar zijn nieuwe thuis. Daar moest hij mee de lift in en dat was geen probleem en binnen kon hij kiezen tussen de bank en de mand en ja dat is toch de bank geworden. Er is al veel gewandeld met hem en hij heeft al laten zien dat hij niet meer zo bang is. Het gaat vast helemaal goed komen met hem.

Voor Sera was het ook de grote dag en zij woont nu bij Voertsek en een lieve oude Herder/Ridgeback die heel rustig en lief is. Ze woont nu nog in een bungalowpark in het bos maar gaat in januari verhuizen naar een boerderij met omheinde paardebak waar ze heerlijk kan gaan rennen en spelen als ze wil. Deze mevrouw begeleid honden met problemen en is zelf dierenarts geweest en dat is voor Sera natuurlijk een superplekje.

's Morgens is Dide binnengekomen, een prachtig mooi whippet/grey teefje. helemaal zwart en heel lief. We hebben met haar gewandeld en ze is voorbeeldig aan de lijn. Ze trekt niet en loopt mooi naast je en kijkt steeds even op en af en toe knabbelt ze even aan je vingers. Ze mag samen met Milka in de kennel en dit vinden ze heel leuk. Milka (bruine hondje op de foto's) is ook een windhondmixje en even groot. Later op de middag zijn ze samen in de speelweide geweest en hebben heerljk gespeeld en gerend. Samen uit de bak drinken en lekker languit uitrusten. Wat een lekker stel is het samen!

Natuurlijk is er met alle honden gewandeld en hebben ze allemaal genoten.

De twee nieuwe dames Luni en Shakira hebben we nu ook beter leren kennen. Ze vinden elkaar heel leuk en zijn veel bij elkaar. Ze zijn helemaal niet bang en knuffelen beiden heel graag. Luni is iets bedeesder en houdt zich iets meer op de achtergrond maar beiden zijn erg lief. Aan de lijn zijn ze wel erg actief en trekken best nog wel. En ja, de sloot was erg interessant maar ze sprongen er gelukkig niet in met mij er achteraan.

Hucco is ook alleen maar lief en wil zo graag aandacht en het begroot me voor hem het meest dat hij nog geen eigen thuis heeft.

Madonna doet het goed en is is nog steeds snibbig naar sommige honden, maar mensen zijn het einde voor haar. Ze heeft totaal geen manieren en wilde steeds op de tafel en beet Timo de asielkat bijna in zijn kont, maar ja, die zat ook heel uitdagend voor haar op de tafel met zijn staart te zwaaien. Maar na een poosje had ze door dat ze echt niet op de tafel mocht.

Alfie zit nu alleen in zijn kennel en nu maar afwachten hoe hij het alleen doet. Naar mensen toe wordt hij steeds knuffeliger en hij neemt ook koekjes van vreemden aan dus dat gaat goed. Nu nog veel buiten met hem oefenen en dan komt het ook met hem wel goed. De wil is er in elk geval.

Tja, en toen was de dag ook wel weer voorbij en was ik rond zeven uur weer thuis.

Helaas geen afscheidsfoto's maar nog wel van Milka en Dide en tja, ik kan het niet laten, van Bisou mijn hypersociale opvanghond. Hij was vandaag mee om bij de katten te testen. Hij kreeg meteen een enorme pets over zijn neus maar bleef gewoon nieuwsgierig. Ik zal later nog eens naar vrienden gaan die katten hebben, die honden gewend zijn en eens zien hoe hij het dan doet. Ik denk dat het wel goed komt.

Groetjes en een fijne zondag verder en Tina nog superbedankt voor je hulp en steun gisteren.

Lucia 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.