Balkbrug 31-03-2012

02 april 2012 17:30

Verslag Balkbrug, zaterdag 31 maart 2012

Zo vandaag weer een dagje Balkbrug! Heb er zin in, want het is alweer 3 weken geleden dat ik er was. Onderweg in de auto komen er allerlei gedachten in me op die me laten denken over de keren dat ik er was in het afgelopen anderhalf jaar. Wat betekent Balkbrug nu eigenlijk voor mij? Ik zal het eens in wat woorden proberen samen te vatten:
Prachtige honden, enthousiaste medevrijwilligers, lieve adoptanten, heerlijke wandelingen, gezelligheid, leuke hondenverhalen, hondengekken, tijd inruimen voor iets leuks, iets lekkers bij de koffie, kwispelende staarten, allerlei mensen met hun hart op de goede plek, opvanggezinnen, er even uit zijn, uitkijken naar het volgende transport dat zal aankomen, verstand op nul, lekker tussen de honden in de buitenkennel in de zon zitten, genieten, fietsen met een galgo naast je, een terrasje pakken met een aantal honden en mensen, honden laten glimmen door ze in bad te doen... en zo kan ik nog wel een poosje doorgaan! Elke zaterdag kom ik weer een aantal van deze positieve aspecten tegen in Balkbrug, zo ook deze keer.
 
Wanneer ik aankom, is Margriet er al en drinken we samen even koffie. Margriet is ook een echte hondengek en heeft altijd wel iets te vertellen wat met honden te maken heeft. Even overleggen en we gaan aan de slag. Om 10.30 uur komen er adoptanten voor Estrella en zal Margriet hen ontvangen. Omdat we nog wat tijd hebben, eerst maar even helpen met het schoonmaken van de kennels want er blijken weinig vrijwilligers te zijn van Astrid.
Dan zijn de adoptanten van Estrella er! Jannie en Jelle, samen met hun 2 honden. Ze zijn gelijk helemaal weg van deze mooie zwart/witte galgo en voor we het weten zit Estrella in de auto, op weg naar haar nieuwe mand in Oude Bildzijl. We wensen ze een gelukkige tijd samen!
 
Nu is er even tijd om met Gorka en Quentin een heerlijke wandeling te gaan maken. Kan nog snel even voordat Lucia en het opvanggezin voor Furia zullen arriveren. Heerlijk! Even ons verstand op nul zetten en lekker uitwaaien, zowel de honden als wij. Even later komt Lucia, ook al zo'n enthousiaste medevrijwilliger. Ze komt even langs voor de gezelligheid, maar ook om Bianca en haar gezin op te vangen. Zij zijn opvanggezin, wonen in Rotterdam en komen Furia halen. Furia komt in een huis met nog meer galgo's en zal het waarschijnlijk prima naar d'r zin gaan krijgen. Ook Bianca en haar gezin zijn van die mensen met het hart op de goede plek!
Zomaar belangeloos je gezin, huis, tijd en energie in een hond steken die uiteindelijk weer weg zal gaan, is iets wat niet iedereen ziet zitten. Zij gelukkig wel!
 
Zo, nu is het even tijd om even een broodje te eten. Lambert is inmiddels ook gearriveerd. Veel tijd om te eten is er eigenlijk niet, want de familie Luijten uit Venlo wil wel heel graag kennismaken met Gorka en ze staan al op de stoep. Volgens mij is het liefde op het eerste gezicht! Deze lieve adoptanten en hun meegebrachte Jack Russell kunnen het prima met elkaar vinden. Ook Gorka laat af en toe een haar kwispelende staart zien, volgens mij een teken dat hij het er ook mee eens is.
Het gaat vast goed komen! We hebben er allemaal vertrouwen in.
 
Wanneer de familie Luijten samen met Gorka is vertrokken, besluiten we om nog een mooie wandeling te gaan maken met de overgebleven honden. Quentin, Maxi en Alaric, stuk voor stuk prachtige honden, hebben er wel zin in! Na een lange wandeling krijgen alle honden nog een lekker botje en zit het er voor ons weer op voor deze dag.
 
Waar dacht ik ook alweer aan op weg naar Balkbrug? Alle bovengenoemde dingen brengen zoveel positieve dingen bij mij teweeg (en ik weet zeker dat dit ook het geval is bij mijn collega-zaterdagvrijwilligers) dat ik haast niet kan wachten totdat het over 3 weken  weer Balkbrugdag is!!! Ik hoop dat er nog vele zullen volgen.
 
 
Hartelijke groeten,
Eddy (zaterdagvrijwilliger)
ook namens Margriet, Lambert en Lucia.

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door lucia&co

Wow, goed duo hebben we.
Ze kunnen beiden fantastisch schrijven en ook nog fotograferen.
En het belangrijkste natuurlijk..... ze hebben een enorm hart voor dieren en zeker de galgo's.

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door gerrit

erg mooi geschreven, en idd dat mensen zo hun tijd en energie willen steken in deze prachtige en o zo lieve honden , om ze een goeie kans te geven.

en Estrella ga ik vast hier tegenkomen als ik met Willian weer over Oud Bildzijl fiets.

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Anita

Ook alweer zo'n mooi verslag, Eddy!!
Ik denk precies hetzelfde over dit prachtige vrijwilligerswerk.
En het verslag is compleet met de mooie foto's van Lambert.

Groetjes, Anita

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Tina

Niet alleen hebben we er een hele goeie schrijver bij, Eddy, maar ook een hele goeie fotograaf, Lambert. Goed gedaan, jongens!

Translation missing: nl.datetime.distance_in_words.almost_x_years geleden geplaatst door Lambert Zandman

Eddy, wat een verslag!!!!We hebben er een fantastische schrijver bij.

Hartelijke groeten, Lambert.