Bericht AFP over honden Oekraïne

14 december 2011 18:44

Onderstaand bericht kregen wij doorgestuurd van Animal Foundation Platform

Hoi allemaal,
 
Kamerlid de Mos heeft, na een constructief gesprek met Angelique van 't Riet (voorzitter AFP) en Nathalie Klinge (adviseur AFP) enige tijd geleden, een motie ingediend voor bestrijding van mensen- en dierenleed.
 
De motie is in de tweede kamer aangenomen en dat is goed nieuws!
 
Zie de kamervragen die dhr de Mos gesteld heeft (mbt hondenleed in de Oekraine: vraag 11 t/m 16). 
 
Nu is het zaak om de aandacht niet te laten verslappen en waar je kunt aan te blijven dringen op het stoppen van het dierenleed in de Oekraine tbv het EK 2012! Geef aub meldingen hiervan op je social media kanalen, sociale netwerken etc etc!
 
Dank allemaal!
Groeten, Carien

--------------------
 
Onderwerp: Persbericht: PVV-motie bestrijding mensen- en dierenleed aangenomen PVV-motie bestrijding mensen- en dierenleed aangenomen
De regering moet er bij de EK-organiserende landen, Polen en Oekraïne, op aan dringen dat misstanden, zoals de massamoord op zwerfhonden, gedwongen prostitutie, mensenhandel en homofobie actief worden bestreden in betreffende landen. Dit vindt een meerderheid van de Tweede Kamer gezien een aangenomen motie van de Partij voor de Vrijheid.

PVV-kamerlid De Mos: “In Oost-Europese landen neemt men het met bepaalde mensenrechten nog altijd niet zo nauw. Homofobisch geweld is aan de orde van de dag en uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat Oekraïne een belangrijke bron, tussenbestemming en eindbestemming is voor de wereldwijde mensenhandel. Daarnaast is het hartverscheurend om te zien dat in Oekraïne de straathonden worden doodgeslagen en soms levend de verbrandingsoven in gaan. Ik ga er van uit dat de minister van Sport, nu de motie is aangenomen, haar beklag doet bij de EK organiserende landen.”  

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Ongeveer 8 jaren geleden geplaatst door Carin

Laten we hopen dat er voldoende aandacht blijft en dat ook de organisatie van het EK aan de bel gaat trekken dat ze niet willen spelen in een land dat zo met mensen en dieren omgaat. Ik ben al geen voetbalfan, maar dat er voor een spelletje, waar veel te veel geld mee gemoeid is, honden op deze manier worden "weggewerkt" is echt onacceptabel.

Carin