Besteding van onze donaties

13 februari 2019 17:58

Iedere maand bedanken wij onze donateurs via een mededeling op onze site. We krijgen wel eens de vraag: wat doen jullie met al dat geld? Op onze site staat elk jaar een kostenoverzicht van het voorgaande jaar, hier kunt u alles zien: http://www.greyhoundsinnood.nl/pages/anbi. Hieronder staan de meest grote uitgaven die we zo in een jaar hebben.

Vorig jaar hebben we in het totaal € 13.560,- aan donaties mogen ontvangen. Dit is een prachtig bedrag! Maar ook hadden we dat jaar € 9.212,- aan dierenartskosten. Nu hoor ik u denken, maar hoe kan dat dan? Er zijn honden die vanuit een shelter naar Nederland komen, waar bij aankomst toch iets mee aan de hand blijkt te zijn. Omdat dit voor de adoptie niet bekend was, zijn deze kosten voor de stichting. Ook zijn er honden in opvanggezinnen geplaatst, zodat zij alvast kunnen wennen aan het huiselijk leven en dus een voorsprong hebben op de honden die nog in de shelters zitten. De medische kosten voor deze honden komen uiteraard ook voor rekening van de stichting. Dan zijn er natuurlijk ook  kosten voor  het onderhouden van de opvanghonden. Afgelopen jaar kwamen deze kosten op circa € 4.400,-.

Wat dacht u van de reiskosten? Vorig jaar € 1.152,-. Het rijden door onze vrijwilligers naar een transportplaats, het brengen van transportboxen naar een vliegveld en het ophalen van een hond van een vliegveld. Het met een hond naar een speciale dierenarts rijden. Niets is ons te gek, maar de kilometers worden wel door ons vergoed.

De shelters in Spanje en Ierland hebben het slecht. We lezen het overal, de honden worden massaal gedumpt door de jagers. Met een beetje geluk worden ze naar een shelter gebracht, maar vaak in een slechte conditie. De shelters zitten vol en hebben torenhoge medische kosten. Wij hebben afgelopen jaar de shelters waarmee wij samenwerken een donatie gedaan. Door deze donatie kunnen ze weer een aantal honden de medische zorg geven die ze nodig hebben. In totaal hebben we afgelopen jaar
€ 5.740,- gedoneerd.

Dit alles bij elkaar is al een bedrag van circa € 20.000,-.

Daar komen dan nog wat kleinere kosten bij. Denk aan verzekeringen, chipregistratie, bankkosten etc.

U ziet, wij zijn enorm dankbaar voor alle donaties! Daarom ook ons maandelijkse bedankje op de site. Zonder donaties kunnen wij dit alles niet realiseren en kunnen wij de honden en de shelters niet blijven helpen.

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Janette

Wat verhelderend om te lezen en voor mij ook weer een motivitatie om binnenkort weer een GINN-veiling op te starten maar ook een extra veiling door mijn sieraden (MooiBijoux) weer te veilen (ik ben al weer aan het verzamelen); ik ga ergens in juni weer een sieradenveiling houden...