Bezoek PAWS Ierland 2e dag

26 oktober 2018 08:54

Goed, laatste dag bij PAWS in het asiel vandaag. En wederom 09.00 uur paraat en gelijk aan de wandel. Er zijn echt slechtere manieren om de dag te beginnen...

Rond 11.00 uur vertrokken we met Sarah (de manager) om 2 opvanggezinnen te bezoeken. Er zijn slechts 2 opvanggezinnen die honden voor PAWS opvangen en ook hier geldt: “Goud waard”! Bij het ene gezin zat een hele bups pups. Altijd fijn! Daarna door naar het volgende gezin om Asher te bezoeken, de pechvogel waarbij een voorpoot is geamputeerd. Maar gelukkig voor hem wacht er al heel lang een liefdevol adoptiegezin in Nederland met ongelooflijk veel geduld op hem. Ook troffen we daar 'big man' Rumble aan. Groot van formaat en van karakter, prachthond!

Verder hebben we kennis gemaakt met de “Warden”. Deze persoon is verantwoordelijk voor de gevonden zwervertjes, of binnen gebrachte honden door derden. Indien het een lurcher betreft, geldt de regel dat als niemand zich meldt, de hond na 3 dagen afgemaakt mag worden. Voor de greyhound geldt een marge van 5 dagen. Als de eigenaar de greyhound zelf afgeeft met enkel als doel inslapen, dan ontvangt de eigenaar een bewijsstrookje dat de hond 100% zeker wordt ingeslapen. Daarom blijven de vrijwilligers van PAWS vechten om de honden daar ook weg te krijgen, zodat er in ieder geval nog hoop is...

Na terugkomst van ons bezoek, nog wat honden meegenomen voor een wandeling en ook herdershond Drake meegenomen. Drake is een hond die niet met andere honden kan en daardoor al 6 jaar bij PAWS zit. Hij heeft een grote eigen ruime met een ruim nachthok en kan alles overzien en geeft de beste knuffels. Neemt niet weg dat hij genoot van de wandeling. Ondertussen kwamen er weer 4 greyhoundteven binnen die niet geracet hebben en was Amy druk bezig om honden te wassen die morgen vertrekken.

Rond 17.00 uur gingen wij richting B&B nadat we alles en iedereen bedankt en gegroet hadden. Toen we een hapje gingen eten in het dorp, zagen we bij diverse wedkantoren op de grote schermen de greyhoundraces en beseften wij dat Ierland nog een lange weg te gaan heeft. Maar wij knokken mee. En na dit bezoek zijn wij weer extra gemotiveerd!!

Groet,
Silvia & Jetteke

In het filmpje Sarah, sheltermanager van PAWS, met een nest puppies :)

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Ebie

Super werk :)
Fijn voor de ierse honden om zo een wat persoonlijkerere beschrijving te krijgen met leuke foto's! Ik ben zelf met mijn vriend in ierland op een huifkar vakantie geweest. We zijn langs zoveel afgeschermde oude 'schuren' gereden waar een kabaal aan hondengeblaf afkwam dat je je maar afvraagt waar al die schuren voor zijn... Ook in Dublin worden de hondenraces overal gepromoot, vooral in de touristen winkels en zelfs de informatie balies verkopen ze :( Het is daar gewoon de norm.

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Jetteke

Wat leuk dat je reageert Gonny. Je beseft je eens te meer als je daar loopt dat wij het 'makkelijk' hebben. Wij krijgen de honden op het scherm aangeboden als ze opgeknapt zijn van wonden, breuken, schotwonden, uithongering, schurft en als er al lang met ze gewerkt is om het vertrouwen weer een beetje te herstellen. Een klein team van mannen en vrouwen, jong en oud, werkt daar hard aan. Daar in Ierland zitten de echte bikkels!!

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Gonny Adje & Jaime

Wat een goed verslag Jetteke en Silvia! En wat goed dat jullie dit doen! Bedankt voor al jullie goede werk voor deze lieve dieren!
Respect voor jullie en natuurlijk voor alle vrijwilligers van GINN! Pootje van Adje en Jaime!