Broken Spirit - The Galgo's Last Run

27 oktober 2016 12:00

HOUSE OF ANIMALS presenteert:
Wereldpremière 'Broken Spirit - The Galgo's Last Run'
Maandag 7 november - 19:30 uur
Cultuurcentrum VU De Griffioen te Amstelveen

In Spanje zijn er 190.000 'galgueros' (jagers) die met galgo's (Spaanse greyhounds) op hazen jagen. De honden worden getraind, door ze achter auto's, motoren of paarden vast te binden en ze te dwingen te rennen. Jaarlijks worden er 50.000 galgo's gedumpt of gedood, omdat ze niet meer snel genoeg zijn voor de jacht.

In 'Broken Spirit - The Galgo's Last Run' reist Karen Soeters af naar Spanje en spreekt met reddingsgroepen, opvangcentra en galgueros over het lot van de Spaanse galgo. In Spanje ontmoet zij Valentina, een galgo die meerdere malen door haar eigenaar is opgehangen aan een boom, om een langzame dood te sterven... 

Deze film werd gemaakt door Monique van Dijk Armor, Karen Soeters en Estefanía Pampín Zuidmeer en is een productie van PiepVandaag.nl en Cherry Blossom Productions.

Wereldpremière 'Broken Spirit - The Galgo's Last Run'
Maandag 7 november - Cultuurcentrum De Griffioen
Ontvangst: 19:00 uur
Aanvang: 19:30 uur
Kaarten a €12,50 per stuk kunnen vanaf maandag 17 oktober worden besteld: https://www.facebook.com/events/205300696565607/

www.piepvandaag.nl 

 photo Broken Spirit_zpsbsy00pez.jpg

 

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Langer 3 jaar geleden geplaatst door Hannie & Arno

Ik wacht even op een aantal recensies.