Dag 2 bij FBM

07 april 2018 18:31

Verslag van de tweede dag van het werkbezoek van onze bestuursleden bij Fundación Benjamin Mehnert

Vanochtend stonden we rond half 8 op en gingen na een licht ontbijtje in de gezamenlijke ruimte op pad naar de grangas om poep te scheppen. We weten het, het klinkt afgezaagd maar dat moet nu eenmaal gebeuren. Aangezien het in de nacht flink had geregend, waren de meeste drollen veranderd in vlaaien, dus het was af en toe meer schrapen dan scheppen. De honden maakten het niet uit, die denderden vrolijk overal doorheen en waren maar al te blij dat je er weer was... 

Nadat de velden weer schoon waren, troffen we Alberto, hier ook wel bekend als de hondenfluisteraar. Gepassionneerd sprak hij 5 kwartier in een uur en dankten wij God op de knietjes dat Silvia zo goed Spaans spreekt. Aanstaande maandag treffen we Alberto weer en mogen we mee kijken en helpen met de kattentesten. Ook zal hij ons tips gaan geven hoe om te gaan met (extreem) jachtgedrag. Hij vertelde ons dat er nog steeds greyhounds op veilingen worden opgekocht om te kruisen met galgo's voor de jacht. De 'perfecte' combinatie vanwege uithoudingsvermogen en snelheid. Ook hier zitten er greyhounds in het asiel.

Dat Alberto gevoel heeft voor honden bleek wel uit het feit dat het hem opviel tijdens het langslopen dat een specifieke hond niet uit zijn hok kwam. Hij zag dat een andere hond niet in het hok zat en toen Silvia hem vertelde dat zij eruit was gehaald omdat zij loops was, gaf hij aan het te snappen: die teef was zijn grote vriendin en nu had hij verdriet... :-)

Op de grangas zitten per veld 3 vrolijke of niet bange honden en 1 bange. Die drie moeten die bangerd helpen en je ziet dat het werkt.

Verder maakten we kennis met andere vrijwilligers. Zoals de Franse dame die naar Spanje is geëmigreerd en iedere zaterdag FBM-dag maakt. En er waren ook Duitse vrijwilligers die vooral proberen de honden te socialiseren en hun info en foto's met zoveel mogelijk Duitse stichtingen delen.

Even geluncht en toen stonden de kliko's met vuile was al weer klaar. Helaas was een van de wasmachines stuk gegaan dus werd het in kleinere porties gewassen. Bijna geen doen als je de dagelijkse hoeveelheid ziet.

In de middag hielden de honden siësta en konden wij gaan kriebelen en kroelen. Ook hebben we een bezoekje gebracht aan de receptie van FBM. Daar melden mensen zich voor de dierenarts, voor het dierenhospitaal, voor Alberto en voor het hondenhotel. Het hondenhotel is voor FBM een extra manier om extra inkomen te genereren, evenals de verkoop van hun eigen voer. Door de verkoop hiervan kunnen de asielhonden 'mee eten'. Ook worden T-shirts, halsbanden, sieraden etc. verkocht wat allemaal bijdraagt aan de kas.

Nu hebben we onszelf getrakteerd op wat lekkers en gaan zo eens uit eten. Het is tenslotte toch zaterdagavond... ;-)

Hartelijke groet, Silvia, Corry en Jetteke

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

11 maanden geleden geplaatst door Tina - Webmaster GINN

Ha lief bestuur, wat leuk om jullie daar aan het werk te zien. Ook ik ben erg geïnteresseerd in wat Alberto heeft te vertellen over het jachtgedrag. Dus oortjes maandag gespitst!
Heel veel plezier nog en we kijken uit naar jullie volgende verslag.
XXX

11 maanden geleden geplaatst door Van Dam Anne

Hoi Jetteke, Silvia en Corry,

Wat leuk om jullie doen en laten te kunnen volgen.
Zeer interessant om de hondenfluisteraar aan het werk te zien.
Goed opletten als het om dat eXtreem jacht gedrag gaat dan kunnen jullie ons ook inlichten....
Super dat jullie de vlaaien hebben verwijderd.
Wens jullie nog veel plezier en geef alle woefkes en katten een dikke knuffel.

Anne