Dag 3 bij FBM

08 april 2018 20:52

Verslag van de 3e dag van onze bestuursleden op werkbezoek bij Fundación Benjamin Mehnert

Gisteravond zijn we met Natascha heerlijk gaan eten in Dos Hermanos en daardoor begon de zondag ietsiepietsie later. Voor ons wel te verstaan, want toen wij om half 9 gingen ontbijten, liepen de eerste vrijwilligers alweer volop te werken. Want rustdag of niet, alles moet gewoon doorgaan. En dus werden de velden weer ontdaan van de drollen, werden de kleedjes weer netjes in de zon gelegd en werd er links en rechts een knuffel uitgedeeld.

Natascha had de eerste medicijnronde alweer achter de rug en kwam zij met de zakken van 20 kilo voer achter ons aan om de bakken te vullen evenals de wateremmers. Ondertussen waren de Duitse vrijwilligers al druk met de honden uit de hokken te halen om ze op de ruime velden te laten rennen. Een ware traktatie voor de honden, die meestal met meerderen in een hok zitten.

Silvia en Corry hadden een lijst gemaakt met honden die ter adoptie konden komen en dus werd met Natascha bekeken of deze honden ook echt beschikbaar waren. Zodra er volledige zekerheid is, zullen we alle honden delen via onze website en Facebook. Wat een rotklus: honden kiezen uit 630 lieve snoeten, die allemaal zo graag willen. En allemaal anders: de springers, de afwachtenden, de brutalen, de stoeren, de charmeurs, de verlegenen, de bangerds, de twijfelaars, de vrolijkerds. Eén ding hebben zij gemeen: ze zijn allemaal lief!!

Tijdens de lunch werd in het zonnetje de GINN-mail weggewerkt en daarna was het weer tijd voor... de was. Kliko's vol stonden netjes op een rij te wachten. Wat zou het toch mooi én fijn zijn als hier zo'n industriële wasmachine zou staan. Die wordt op het wensenlijstje gezet, evenals grote poepruimers. Geen overbodige luxe met die enorme partijen hier...

Ondertussen reden 2 vrijwilligers in een FBM-bus over het terrein om alle vuilnis in te laden, zodat het terrein netjes blijft, kwam er een vrijwilligster (Sonia) om tijd met de puppies te spenderen, werden er hekken gerepareerd, waren er mensen in de kliniek bezig met de ziekenboeg en werden er tientallen hokken geschrobt. Nu is het bijna 20.00 uur en beginnen wij met koken terwijl Natascha buiten weer de medicijnronde loopt, nadat zij net opnieuw water en voer heeft gevuld. Er is hier echt altijd wat te doen en een mens hoeft zich hier niet te vervelen. We kijken uit naar morgen met een ontmoeting met Alberto...

Hartelijke groet, Corry, Silvia en Jetteke 

 

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.