Dag 4 bij FBM

09 april 2018 19:33

Verslag van de vierde en laatste dag van het werkbezoek van onze bestuursleden bij Fundación Benjamin Mehnert

Maandag, laatste dag. Nog een keer vertrokken we na het ontbijt richting de grangas, gewapend met bezem, poepschep en plastic zak. De velden werden 'gekuist', de kleedjes werden recht getrokken in het zonnetje en links en rechts werd er nog gekust en geknuffeld met de honden.

Rond half 11 een kopje koffie in de zon en daarna gingen we mee met Alberto voor de kattentesten. Hij liet ons diverse honden zien met ieder een ander benadering. Naast een stortvloed aan informatie liet hij ons ook nog een filmpje zien van galgo's die momenteel worden ingezet als therapiehond bij o.a. mensen met Alzheimer. Iets waar hij zich ook sterk voor maakt: de Spanjaarden erop wijzen dat de galgo goed inzetbaar is voor dit soort doeleinden, zeker gezien hun gevoelige en vriendelijke aard. Tegelijkertijd arriveerde een groep lichamelijk en geestelijk beperkten die met de beschikbare honden konden knuffelen.

Ondertussen gingen alle dagelijkse klussen door. De bedrijfsauto moest gerepareerd worden, de kliniek draaide op volle toeren, alle hokken werden schoongespoten, de medicatieronde werd gelopen, wassen gedraaid, alle rommel werd van het terrein opgehaald en weggebracht en tussendoor werd bij een vrijwilliger ook nog een puppy aan het hek achtergelaten. Kortom: just another day at the office...

Wij hebben onze honden uitgekozen en gefotografeerd en hebben nog een laatste keer zoveel mogelijk de honden geknuffeld en ingefluisterd dat we onze stinkende best gaan doen om voor hen een passend thuis te vinden. Morgenochtend om half 9 vertrekken we richting vliegveld. Hoe zeer we ons weer verheugen om ons eigen gezin en onze eigen honden te zien, toch heeft dit werkbezoek diepe impact op ons gemaakt en zal het afscheid gepaard gaan met een driedubbele knoop in de maag. Wat een geweldige honden, wat een fantastisch team aan FBM-mensen, wat een ervaring. Absoluut voor herhaling vatbaar...

Groeten, Jetteke, Corry en Silvia

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Agnes Hijnen

Wat leuk om jullie verslag te lezen.
En wat hebben jullie hard gewerkt,en dan ook nog hondjes uitzoeken, en zelfs de tijd kunnen nemen om naar Alberto te luisteren (en hem zelfs verstaan. Want al spreek je vloeiend Spaans,dan is dit een hele prestatie) hihi.
Ik vind het knap hoor, Chapeau en Bravo!

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Marjon van der Burgt

Jetteke, Corry en Silvia, wat goed dat jullie op werkbezoek geweest zijn en dank voor de verslagen, foto's en filmpjes die jullie gemaakt hebben. Zo krijgen we als adoptanten een beeld van hoe de honden bij FBM in Spanje opgevangen worden en wat er zoal bij komt kijken. Diep respect voor het vele werk dat verzet wordt voor de windhonden!

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Mieke van Erp

Wat ben ik blij dat jullie het ook zo ervaren hebben. De liefde voor de dieren is overal te voelen, een heel bijzondere plek.