Demonstratie C.A.G.E.D. Northwest

30 januari 2014 19:00

In november maakten we melding van C.A.G.E.D. Northwest uit Engeland, die op 26 januari 2014 een grote demonstratie in Manchester zou houden tegen de greyhoundraces in Engeland en al het greyhoundleed dat daarmee gepaard gaat.

De demonstratie is heeft inmiddels plaatsgevonden. We geven u hieronder een kleine impressie:

 photo CAGEDdemonstratie_zps9f85e1c0.jpg

De stem voor de greyhounds werd luid en duidelijk gehoord. Ruim 350 mensen namen deel aan de demonstratie. Er werd massaal “You bet, they die” gescandeerd. Rond de 1500 flyers werden uitgedeeld aan het passerende publiek. De enige persoon die een waarschuwing van de politie kreeg, was een greyhound trainer.

En er waren meer dan 600 witte lelies, gedoneerd door mensen die zelf niet aanwezig konden zijn. De lelies waren bedoeld ter herinnering aan de slachtoffers van de greyhoundindustrie.

 photo Lillys2_zps39095255.jpg

 photo Lillys_zps20198331.jpg

Indrukwekkend is ook de tekst op deze “grafsteen” ter herinnering aan de vermoorde greyhounds in al die jaren.

 photo Grafsteen_zpsef120417.jpg

Hieronder ziet u nog een film, om u een indruk te geven van de bijeenkomst. Let ook op de teksten die op de banners staan. http://www.youtube.com/watch?v=scrD2t6KTeA&feature=youtu.be

Heel indrukwekkend wat deze Engelse stichting daar heeft neergezet om de greyhounds te helpen en het leed uit de raceindustrie onder de aandacht te brengen.

 

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Ongeveer 6 jaren geleden geplaatst door Jetteke

Prachtig gebaar! Laten we hopen dat het tenminste 1 persoon aan het denken heeft gezet...

Ongeveer 6 jaren geleden geplaatst door pete and marion anderson

respect..............