Dia del Galgo, 1 Februari 2021

01 februari 2021 09:56

The scream of the Galgo’s and the podenco’s! Abused and tortured! We have no voice but yours! Please help us! Join us at the digital demonstration on February 7, 2021!

Al jaren wordt er in binnen- en buitenland gestreden en geprotesteerd tegen het misbruik, de mishandeling, de verwaarlozing en de moorden op de prachtige galgo’s en podenco’s en natuurlijk worden ook andere jachthondenrassen gebruikt. De schuldigen zijn de jagers, de galgueros. Ze zien het, evenals de stierengevechten, als een deel van hun cultuur.

Hoewel het waar is dat zij er blijkbaar plezier aan hebben onschuldige dieren te doden, zit er ook een enorme economische motor achter. In grote boerderijen worden de dieren gefokt om uitgezet te kunnen worden voor de jacht. Spanje is het enige land waar dit type jacht nog is toegestaan en er is zelfs sprake van een enorm jachttoerisme.

Enkele jaren geleden hebben de galgueros gepoogd de jacht met de galgo’s tot cultureel erfgoed te laten verklaren. Dat is toen niet gelukt en dat mag ook nooit gebeuren, want dan zijn de galgo’s en de podenco’s werkelijk vogelvrij verklaard en is het leed niet te overzien. Deze jacht moet verboden worden!!

Sinds een aantal jaren worden er massaal demonstraties gehouden in Spanje en in andere Europese landen. Jaarlijks worden de aantallen demonstranten en de aantallen steden die hier aan mee doen groter. De initiatiefnemer hiervan is Plataforma No A La Caza (NAC). Dit jaar, 2021, is het niet mogelijk fysieke demonstraties te houden. Maar niets houdt initiatiefnemer Plataforma NAC tegen.

Van oudsher luidt 1 februari elk jaar weer het einde van het jachtseizoen in en het begin van de grote dumping. Dat is de reden dat juist voor deze datum is gekozen. Dit jaar in elk geval met duizenden, maar hopelijk miljoenen, steunbetuigingen van over de hele wereld via social media.

Laat uw en onze stem ook horen tijdens de digitale demonstratie op 7 februari a.s.! Doe mee, post de foto van uw lieveling, deel en gebruik onderstaande hashtags!

#ElNegocioDeLaMuerte 
#NoALaCaza7F
#StopGalgueros
#FreeTheGalgo
@Plataforma NAC. No A la Caza

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.