Drie GINN-Galgo's in the picture

05 april 2021 17:09

Artikel uit "De Limburger" van zondag 4 april:

Gigantische foto van geadopteerde Spaanse windhonden siert gevel voormalig Rabobankkantoor in Heerlen

Heerlen heeft er een nieuw stuk straatkunst bij. Vanuit de Stadstuin Heerlen kijk je sinds dit weekend uit op een enorme foto van drie windhonden. Die dreigden in Spanje een ellendige toekomst tegemoet te zien, maar werden geadopteerd.

De foto is gemaakt door Katja Huijsmans. Zij stuurde de foto van haar drie honden Donna, Shila en Princessa Leya (van links naar rechts op de foto) in 2017 in voor de fotowedstrijd Parkstad Fotografeert.

Fotowedstrijd
De gemeente Heerlen en IBA Parkstad zochten naar een manier om de zijgevel van het voormalige Rabobankkantoor een mooier aanzicht te geven. Ze vroegen fotograaf Chris Keulen om raad en die herinnerde zich de fotowedstrijd. Uit ongeveer duizend foto’s werd het beeld van Huijsmans gekozen.

Donna, Shila en Princessa Leya zijn windhonden. „In het zuiden van Spanje worden die honden ingezet bij de hazenjacht. Maar als ze minder snel worden en minder prestereren, worden ze afgedankt. Ze eindigen dan als straathonden en dat is heel schrijnend.”

Veerkrachtig
Via een hulporganisatie die zich het lot van deze dieren aantrekt adopteerde Huijsmans drie van deze honden. „Ik vind het met een mooie symboliek om deze honden met Heerlen te vergelijken. Ze hebben veel meegemaakt, maar het zijn enorm veerkrachtige honden. Dat geldt ook voor Heerlen; het is een veerkrachtige stad.

 

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.