Een update van Henny van Doorn

03 oktober 2010 12:13

Beste lezers,

De afgelopen weken heb ik bij Petra in Amerika mijn vakantie gevierd. Zo zijn we naar Woofstock in Harrisburg geweest en ook in een dierenwinkel.

Hier heb ik met mijn mond open gestaan. Honden en hondjes van jong tot oud zaten in hokjes, weinig bewegingsvrijheid, kunstlicht. Hier zaten ze de hele dag, moesten er hun behoefte doen en als je de ogen zag van deze dieren.....
Bah, en zolang er mensen zijn die deze honden op deze manier kopen, blijft deze handel bestaan.

In het gebied waar de Amish wonen worden puppy's op grote schaal gefokt. Dan heb ik het niet over een paar pupjes, maar over honderden puppy's. In een plaatselijk krantje bij de mini advertenties staan ook honderden puppy's te koop van allerlei rassen.

Wat me op Woofstock opviel waren de vele pitbulls. Heel sociaal moet ik zeggen. Ook verschillende greyhounds.

Petra haar galgo Cara werd vaak gezien als grey of als wippet, maar van een galgo hadden de meesten toch echt niet gehoord. Petra heeft dus vaak haar verhaal verteld waar Cara vandaan komt en over Scooby en over de praktijken die ze er in Spanje op na houden.
Veel wandelwagentjes voor de honden, koekjes en snoepgoed. Een leuk evenement voor baas en hond.

Toch ook in Amerika is het met het dierenwelzijn soms slecht gesteld. Honden aan kettingen mag, zolang ze een droge plek hebben, een dak boven hun hoofd en eten en drinken. Triest hoor.

Ik heb fijne weken gehad bij Petra en heel veel gezien, maar de hondenogen in die dierenwinkel zal ik niet snel vergeten.

Groetjes,
Henny

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.