FBM Transport 05-09-2020

06 september 2020 12:37

Gisteren was er weer een aankomstfeestje, want zo kunnen we het toch echt wel noemen als er weer honden hier aankomen om naar hun eigen thuis te gaan of naar een opvanggezin.

Gisteren stapten Lentisco, Pirata, Pompeya, Fresia, kleine Lolita en Anubis uit de bus. Na de eerste stress van alle indrukken kwam al snel wat meer rust en is het zo mooi om even tussen deze honden te lopen en te zitten. Echt een voorrecht om dat mee te maken.

We waren natuurlijk meteen op slag verliefd op de kleine Lolita. Het prachtige puppenmeisje dat het allemaal zo overweldigend vond en echt haar best deed om al die enge mensen te vermijden. Totdat er brokjes en snoepjes werden gedeeld, dan stond ze er meteen bij. Een dapper meisje dat vast snel heerlijk door het huis huppelt en zeker zal proberen de andere galgo’s aan het spelen te krijgen. Als ze later groot is, zal ze met recht een black beauty zijn... nee, dat is ze nu al.

Fresia gaat nu door het leven als Lotus en dit prachtige zwarte tengere meisje valt op door haar oortjes die haar een aandoenlijk, maar ook wel bijdehand koppie geven. Haar adoptante spotte haar meteen tussen de andere honden en was zo blij om haar meisje te ontmoeten. Met ook nog eens de  prachtige gele halsband en een veilig tuig kon de reis naar huis beginnen.

Pompeya bracht ons even in verwarring, want ze leek nog een grote pup door haar formaat, maar ze is gewoon wat kleiner en een leuk galgomix meisje.  Haar adoptanten vertelden hoe ze op slag verliefd waren geworden toen ze haar foto's zagen en dus snel de adoptieprocedure zijn ingegaan. Zelfs tot aan de ontmoeting waren ze nog druk aan het bedenken hoe ze haar gaan noemen, maar die naam gaat ze wel invallen als Pompeya in huis gaat laten zien wie ze is. In ieder geval een niet bange slimme dame.

Knappe Pirata is een hond die meteen opvalt door zijn wit met zwarte tekening en natuurlijk vooral zijn piratenlapje om zijn linkeroog. Hij had het in de tuin wel druk met reu zijn, plasje hier, plasje daar en maakte steeds het zelfde rondje. Wat had hij het druk en het was dan ook niet raar dat hij na een tijdje er toch maar even bij ging liggen. Zo'n verhuizing is zelfs voor een niet bange stabiele hond heel indrukwekkend. Ook Pirata kreeg een prachtige nieuwe halsband en zal vast heerlijk geslapen hebben in de auto richting huis.

Lentisco: prachtige grote mooie zwarte man. Echt een indrukwekkende verschijning.  Hij heeft een behoorlijke tijd bij FBM gezeten, namelijk vanaf februari 2019. Zijn omschrijving vanuit FBM klopt helemaal, beetje onzeker maar niet echt bang. Hij zit nu nog even in een opvanggezin, maar is al gereserveerd. En duimen dat we snel een gat in de lucht kunnen springen als het "groene licht" voor adoptie komt.

En als laatste was daar nog Anubis. Dit meisje is gevonden door Gema in El Cuervo en was in hele slechte conditie. Toen wij dit voorbij zagen komen, hebben we hulp aangeboden en Gema was daar heel blij mee. Eigenlijk zou Anubis 19 september met het vliegtuig komen en naar een opvanggezin gaan. De reis met het vliegtuig was onzeker en gelukkig kon Anubis de "bus pakken" en is ze gewoon 2 weken eerder hier. Maar het mooiste is dat ze meteen naar haar eigen thuis is gegaan! Helemaal in het nieuw gestoken met een mooie halsband en een matching paars tuigje en bijbehorende riem is Anubis vertrokken met haar blije verliefde adoptanten.

Voor deze 6 honden dus een happy ending na hun leven in Spanje. Een shelter als FBM en Gema redden de honden van de straat, halen ze uit dodingsstations, krijgen ze in de handen gedrukt van jagers en zetten zich keer op keer keihard in voor alle honden. Ze redden en helpen waar ze maar kunnen. Emotioneel echt geen makkelijke taak, want het houdt maar niet op en soms komen de honden in vreselijke conditie binnen. Maar de mensen van FBM, Gema en de andere shelters blijven volhouden en eigenlijk kom je woorden tekort om deze mensen te omschrijven en te bedanken.       Kanjers, bedankt!!! Iedere hond die zij uit kunnen zwaaien op weg naar een goed nieuw leven is voor hun de kers op de taart.

Het was dus weer een feestje om bij deze aankomst te zijn. Al 20 jaar is GINN de verbindende schakel tussen de shelters en de adoptanten. We kijken echt uit naar de dag dat het niet meer nodig is, maar tot die tijd zetten de GINN-vrijwilligers en onze  opvanggezinnen zich met liefde en passie in. Elke vrijwiller is belangrijk in dat hele proces.

Iedereen bedankt voor zijn/haar bijdrage! Hannie en Hub bedankt weer voor de gastvrijheid!

Carin 

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

6 maanden geleden geplaatst door Thea

Het was super om hem de eerste keer vast te houden, op slag verliefd. heerlijk.
Iedereen bedankt.