FBM Transport 06-04-2019

08 april 2019 19:58

Op zaterdagochtend werd het FBM-transport verwacht bij Hannie in Maastricht. Voor de aankomst werden de spullen zoals tuigjes, riemen, halsbanden enz. klaargelegd. Het rook heerlijk in de trimsalon, omdat Hannie lekkere macarons aan het bakken was voor de adoptanten en vrijwilligers. Een vriendin van Hannie had heerlijke gevulde cake gebakken voor iedereen.

De adoptanten druppelden binnen, sommigen gewapend met tuigjes en riemen, anderen maakten al een keuze, afhankelijk of het zou passen. Om 11.10 uur klonk het “Daar zijn ze!” Wat is het altijd een feest om die lieverds, die toch een hele tijd in de bus hebben gezeten, naar buiten gedragen te zien worden.

Clave, die in de opvang gaat stapte dapper maar ook voorzichtig de tuin in. Jasla, ocharm meisje, hoe bang. Maar nadat een tuigje, halsband en riem waren aangemeten, kwam ze al meer met haar pootjes op de grond. Marzo, zo veel littekens, omdat dit mannetje de underdog was bij FBM, keek vol verwondering om zich heen. Milena, geweldig met haar oortje recht op! Haar adoptant was verhinderd. De consulent heeft haar meegenomen en haar thuisgebracht. Fijn!

Ja, sommigen vol littekens en anderen heel bang, maar dan, dan komt daar een heerlijke spring-in-het-veld: pup Candy! Wat een schatje!  Vol energie! Heerlijk. Niet bang en heel mooi.

Wij als vrijwilligers voelen de liefde voor de honden en zachtjes hoor je “Het komt wel goed” of “Je bent nu safe”. Hoe mooi is dat! Tijdens de kennismaking met de honden, werden spullen in de bus geladen die door een vrijwilliger van FBM werden gebracht.

Nadat de honden hun behoefte hadden gedaan, wat gedronken hadden en brokjes hadden verorberd,  werden de contracten verder ingevuld. Langzaam werd afscheid genomen, nadat nog eens de veiligheid werd benadrukt. Het was een heerlijk ontspannen en super gezellig transport.

Heel veel dank aan Hannie en Huub voor de gastvrijheid. Carin, Anne en Katja, ook jullie bedankt voor de onmisbare hulp. Anton, dank voor de foto’s. Natuurlijk ook veel dank aan de dames die de honden veilig naar Nederland hebben gebracht.

En ik verheug me alweer op het volgende transport!

Tania

N.B. We plaatsen hier een selectie van de foto’s. Het volledige foto-album kunt u hier bekijken: https://photos.app.goo.gl/xn4UkCfEsZQDj41T9

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.