FBM Transport 15-06-2019

16 juni 2019 10:43

Vele slapeloze nachten gingen aan deze dag vooraf… Natuurlijk voor de adoptanten, maar ook voor de consulenten, de gastvrouw/heer Marian & Michiel, de chauffeurs Maria en Fran die zo`n 27 uur hadden gereden, en ook ik zat zeker de laatste 24 uur aan mijn telefoon geplakt om dit transport (mijn 2e ) zo goed mogelijk te coördineren. De verwachte aankomsttijd was 11.00-11.30 uur.

De meesten van ons waren al vroeg uit de veren en ruimschoots op tijd zaten we met zijn allen in een schitterende tuin, vol verwachting over de aankomst van de hondjes. Carla bleek een heerlijke vegan cake gebakken te hebben, dus dat was smikkelen en smullen en dat maakte het wachten ook zeker wat dragelijker.

Joepie, daar kwamen ze rond 12.00 uur! Blije hondjes en opgeluchte baasjes, of was het andersom? Maakt niet uit, ze zijn er! Eindelijk kunnen ze hun ‘sprietenkinderen’ zien, voelen, ruiken, aaien en mee naar huis nemen. Er zaten 7 bofhondjes aan boord:

1) Libertad, het meisje dat zo ernstig gewond binnenkwam bij FBM vanwege een aanrijding afgelopen januari. Zij heeft nog een lange weg van revalidatie te gaan, maar liefdevolle handen gaan haar begeleiden. Haar nieuwe mand is misschien niet echt van goud, maar de hartjes van haar nieuwe baasjes wel.
2) Sunny, een pubertje van 6 maanden. Hij is doof geboren, maar dat hindert zijn nieuwe vrouwtje niet. Ze was op slag verliefd op deze prachtige witte verschijning. Liefde op het eerste gezicht!
3) Ragnar, de gebeten hond, zijn oortje werd er bijna "afgesnoept", maar zijn verwondingen bezorgden hem wel deze gouden kans om te ontsnappen aan zijn leven achter de tralies. Heel veel geluk lieve jongen!
4) Vuitton: de vlog van Corné en Natasja Duijvelaar gaven hem een podium en hij wist zichzelf goed te verkopen door een beetje mooi lopen te wezen en glimlachend de camera in te kijken. Hij heeft menig hart sneller doen kloppen. Er is echter maar 1 gelukkige familie die samen met hem een leven lang de bank mag delen.
5) Martel, één van Vakita’s puppy’s. Zijn nieuwe familie heeft 2 maanden lang met smart moeten wachten tot ze deze lieve, knappe verschijning in hun armen konden sluiten. Eindelijk thuis!
6) Chusi, dit lieve zwarte meisje werd ook eindelijk gezien. Ze heeft Leishmaniose, maar dat deert haar nieuwe familie niet. Zij willen alleen maar voor haar zorgen. Arme Chusi werd een week voor haar vertrek nog even door een jaloers “kamergenootje" toegetakeld. Gelukkig gaat alles goed nu en kan ze de rest van haar leven beschermd en geliefd worden.
En last but not least:
7) Cabo: knap als hij is, veroverde hij op het laatste nippertje voor dit transport het hartje van zijn nieuwe vrouwtje. Hij heeft lang moeten wachten in FBM, maar hij kan nu eindelijk gaan genieten van die beloofde bank!

Nadat ze één voor één uit de bus aan hun nieuwe familie werden overgedragen, konden ze na ruim een etmaal eindelijk hun benen strekken en zich ontlasten. Dat eerste contact is altijd een heerlijk moment. Om dit alleen al te mogen aanschouwen is een groot voorrecht.

De consulenten die er waren (Anne, Katja, Carin, Renée en Anton) begeleidden hun adoptanten met informatie, invullen van contracten etc., terwijl Carla en Tania in het GINN-kraampje adoptanten hielpen met het adviseren en aanmeten van goed passende halsbandjes, tuigjes, jasjes etc.

Jos hielp met het sjouwen van de dozen die mee konden met het transport en ook maakte hij wat foto`s. Ik hoop dat iedereen het, net als ik, heeft ervaren als een mooie, gedenkwaardige dag. 7 zieltjes sliepen afgelopen nacht waarschijnlijk voor het eerst in hun leven in een heel zacht bedje, met een gevuld maagje, omringd door liefde.

Dank aan Marian en Michiel voor hun gastvrijheid en iedereen voor en achter de schermen die hielp dit mogelijk te maken!

Agnes Hijnen

 

Bekijk hier het online foto-album van Anton: https://photos.app.goo.gl/Z9KFRHWidGAE9hxVA

 

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Djoke Bos

wat een mooie ervaring en wat een liefdevol ontvangst. mijn dank voor het openstellen van jullie tuin en dank aan de begeleiding met Chusi. het skatje doet het heeeel netjes.