FBM Transport 17-06-2017

18 juni 2017 20:12

9 Galgo’s van Fundación Benjamín Mehnert onderweg naar hun nieuwe thuis.

Half negen was ik in Ospel met Yvonne, de fotografe, toen stonden er al adoptanten te wachten voor het hek. Ook verschillende adoptieconsulenten stonden te wachten. Na het openen van het hek, allemaal naar binnen. Verschillende mensen hadden hulpgoederen bij zich om mee te geven aan FBM. Deze werden uitgeladen. Iedereen was druk in de weer, water- en voerbakken werden klaargezet en het touw werd gespannen waarachter de adoptanten moesten wachten. Toen het sein “Daar zijn ze!“ werd gegeven, werden alle deuren veilig gesloten. De verwachting bij de adoptanten groeide met de seconde.

Hup, de eerste galgo werd uit de bus getild, waarna er nog 8 schatjes kwamen. De dames van FBM hadden het er druk mee. Amira, die eindelijk in haar warme mandje komt, Koldo, Yema, Volta en Nuva, zij gingen rechtstreeks naar de adoptanten. Peach, Tyna, Duba en Atlantica gaan voor korte of langere tijd in een opvanggezin.

De honden snuffelden om zich heen en eerst moesten er natuurlijk behoeftes worden gedaan, heerlijk drinken en hier en daar wat eten.  Toen alle honden uit de bus waren, werd het koord weggehaald. De adoptanten knuffelden wat af met hun eigen hond, maar ook met de andere honden! Halsbanden, riemen en veiligheidstuigjes werden gepast en gekocht. Niets is te veel voor deze schatten.

Nadat de adoptanten even een kopje koffie hadden genuttigd, werden de adoptiecontracten getekend.  Wat zou er in de hoofden van de adoptanten omgaan? Stuk voor stuk waren ze helemaal verliefd op hun nieuwe gezinslid. Na nog wat tips over vooral de veiligheid, gingen de adoptanten een voor een met hun lieverds naar huis.

Het was een heel gezellig transport, bedankt Francis, Yvonne en alle vrijwilligers die aanwezig waren: Corry, Thalassa, Anne, Katja en Ingrid. Donna, ook bedankt voor je helpende hand. Vooral de dames van FBM die de honden op veilige bodem brachten: Respect!

Tania

Op deze link vindt u het volledige album met alle foto’s. Bedankt, Yvonne!

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.