FBM Transport 21-09-2019

25 september 2019 18:24

Vandaag begon als een prachtige dag vol zonneschijn en ik werd vóór mijn wekker afging wakker ge-appt dat het transport volgens planning liep. ‘Dat is mooi’, dacht ik, en sprong mijn bed uit als een fitte galgo (althans in mijn gedachten).

Ik dacht nog even tijd te hebben voor een ‘bakkie-koffie-zen-momentje’ voor we naar Oss zouden vertrekken. Na best wel wat werk vooraf vond ik het welverdiend, zo`n stressloos momentje! Maar daarna kreeg ik een appje van de transport-chauffeur dat ze anderhalf uur vroeger zouden arriveren… snel iedereen op de hoogte stellen! En met spoed de laatste puntjes op de i, spullen pakken en gaan! 

Omdat we Tania nog even zouden helpen haar kraampje opzetten zouden we wat eerder zijn. We reden op speed en we waren alsnog ruim op tijd! Helaas waren de meeste adoptanten (net) niet op tijd om hun hondje uit de bus te zien komen, maar dat deed niet af aan het mooie moment van ontmoeting. Voor adoptie kwamen mee: Barbe, Chibi, Marciana, Niger, Sam, Solo en Valan. Amori, Afrodita en Nista mochten mee met hun opvanggezinnen.

Ik hoop dat de foto`s die Jos maakte voor zich spreken. Sommige hondjes nog onwennig maar sommigen al meteen zo blij! Bij langzitter Barbe sprongen de vonken ervan af, hij was uitzinnig! Alsof hij na jaren met zijn allerbeste vriendin werd herenigd (en misschien was dat ook wel zo). De liefde straalde er van af, prachtig! Maar ook de andere adoptanten en de 3 pleegmama`s waren tot tranen geroerd, kippenvelmomentjes. 

Helaas kwam onze bondgenoot-vrijwilliger-bestevriendvanfbm- Jörg te laat om zijn inzameling (een bus vol) te kunnen overhandigen. De chauffeurs konden niet langer wachten, want ze moesten nog een paar honden naar Duitsland brengen. 

Dan wil ik nog even kwijt dat een transport regelen een klein onderdeel is van een heel proces. Werkelijk zoveel mensen met dezelfde passie (of levensdoel) werken mee aan het bewerkstelligen van een adoptie. Het werk bestaat uit veel communicatie die tussen alle dagelijkse beslommeringen doorgaat. Er wordt heel hard gewerkt achter de schermen. Respect voor iedereen! 

Maar we weten uiteindelijk waar we het voor doen. Want vanavond slapen er 10 hondjes voor het eerst in een huis met een warme mand of bank, lekker eten en hun eigen mensen. Mensen die hen beloofd hebben alles te doen wat in hun vermogen ligt, om van de slachtoffertjes die ze ooit waren, ware verwende snobs te maken (Kings & Queens). De adoptanten hebben moeten ondertekenen dat ze hun galgo`s de rest van hun levens op hun wenken zullen bedienen, ze alles te vergeven (o.a. plaats inpikken op bank/bed, eten van tafel, aanrecht en zelfs uit je hand pikken, kussens en alles wat fluffy is, te ontleden) en ze te overladen met kusjes, knuffels en koekjes. 

Even ter aanvulling: De honden zijn op een totaal 100% veilige, afgesloten omgeving aangekomen met de bus en daar uitgestapt met een ‘noodriem’,  omdat de meeste adoptanten nog niet aanwezig waren met hun halsbanden/riemen/tuigjes. Alle adoptanten zijn nadrukkelijk geïnformeerd en geattendeerd op ontsnappingsgevaren. Er was gelegenheid om veilig passende halsbanden/tuigjes/lijnen aan te schaffen bij de aanwezige GINN-kraam. De honden hebben het terrein veilig en dubbel aangelijnd verlaten. 

Marian en Michiel heel erg bedankt voor jullie gastvrijheid! Hondjes en adoptanten, heel veel geluk samen! 

Agnes

Filmpje van Barbe, na diverse jaren in de shelter te hebben gezeten, de ontmoeting met zijn nieuwe moeder :)

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.