FBM Transport 30-05-2020

31 mei 2020 11:17

Gisteren was de eerste aankomst weer na de lockdown door de corona pandemie en er kwamen maar liefst 10 honden mee en ook nog eens allemaal geadopteerd!! Geweldig.

Ze waren er iets vroeger dan de planning, maar dat is alleen maar fijn. Dus snel de honden uit de bus en de tuin in waar ze de pootjes konden strekken en hun ding konden doen. Nou, dat hun ding doen is dan ook volop gedaan, want met name de heren hadden het maar druk met de plantjes "water" geven. Vervolgens regelmatig echt water uit een gieter erover, omdat dat toch net iets betere bevochtiging is voor het groen. Wij liepen dus eigenlijk gewoon achter de feiten aan.... hahaha.

Omdat we een schema hadden gemaakt voor de adoptanten wie wanneer de hond op mocht komen halen, hebben Hannie, Kiki en ik de tijd gehad om gewoon lekker tussen de honden te zitten en ze goed te bekijken. Zo mooi weer om te zien dat zo'n clubje van 10 weer zonder al teveel gedoe met elkaar rondloopt. We hebben echt genoten van het observeren, aaien en knuffelen met de honden. Niet iedere hond wil contact en knuffels en dat wordt gerespecteerd, sommige honden komen zelf een knuffel halen en dan geef je die graag.

Onder deze 10 honden was een heerlijk klein Podenco meisje... Nala. Als een echte Podenco vond zij het echt nodig om over het tussenhekje te springen en in het achterste gedeelte van de tuin op onderzoek te gaan. Na een tijdje kwam ze terug en toen vond ze het ook wel genoeg geweest en was zichtbaar moe. Ze is lekker rustig achter een grote plant gaan liggen. Toen haar adoptanten kwamen waren die zichtbaar meteen verliefd (net als wij) en kreeg Nala een mooie halsband en een veilig tuigje om voor de reis naar huis.

Er waren 3 flinke zwarte reuen bij en Tote was de eerste die mee naar huis mocht. Hij vond het allemaal spannend, maar zijn adoptant deed alles heel rustig en ook Tote werd helemaal in het nieuw gestoken en kon veilig mee.

Reina viel op doordat ze 1 van de 3 dames van het gezelschap was, maar ook door haar prachtige roodbruine kleur. Bij het uitzoeken van een tuigje en halsband was het meteen duidelijk.... in rood mag zij gezien worden!

Lieve Melina vond het soms even spannend en het volgende moment kwam ze contact maken. Een beetje zoekende, maar ze zal snel samen met haar galgo-zus lekker gaan genieten van haar nieuwe leven.

En toen was Mandarin aan de beurt.... die mocht mee naar huis met onze Kiki. Mandarin heeft lang in FBM gezeten, maar nu is hij in zijn eigen thuis met een leuke galgo-vriend. De mannen zullen even moeten wennen aan elkaar, maar Mandarin is een hele open, vriendelijke en aanhankelijke vent waardoor wennen aan mensen voor hem geen enkel probleem is.

Toen was lieve Poe aan de beurt. Een galgo die ook ruim 2 jaar heeft moeten wachten op zijn eigen thuis. Helaas bleek hij leishmaniose te hebben en is daardoor ook erg ziek geweest. Hij kan namelijk niet tegen Allopurinol en dat maakte de behandeling een uitdaging. Gelukkig voor Poe mocht hij bij Gisela van FBM in opvang en die zal vast een traantje weg hebben gepinkt met het afscheid. Poe is een lieve zachte ziel, die nu een heerlijk rustig en ervaren thuis heeft gekregen.

Knappe Rajah vond het allemaal maar wat eng en zocht het minste contact, maar we twijfelen er niet aan dat hij lekker de tijd gaat krijgen om te aarden en te gaan genieten van het goede leven hier. Hij is in goede handen.

We hadden ook een dubbele adoptie. Dat is al bijzonder, maar hier zit toch echt een gouden randje omheen. Moshe en Silas, beide langzitters bij FBM en beide hebben leishmaniose. Gelukkig is de ziekte bij beiden goed onder controle en stabiel. Silas zijn laatste test was zelfs perfect. Moshe is een prachtige kleine brindle reu en Silas een mooie grote zwarte reu met een aandoenlijk hoofd. Dan bof je toch als adoptanten dat je met zo'n knap duo over straat mag?! Een dubbele adoptie voor mensen die voor het eerst een galgo wilden gaan adopteren en meteen kozen voor Moshe. Na even denken, veel lezen en ervaringen horen, besloten ze dat het een duo mocht worden en kwam Silas in beeld. Wij denken dat ze met 4-en een geweldige match zijn.

Door een kleine miscommunicatie hebben de adoptanten van Mier langer zitten wachten dan eigenlijk nodig was, dus die hebben we een VIP-behandeling gegeven door de adoptie als laatste te doen. Mier vond het passen en meten van een halsband en tuigje wat eng, maar hij gaat vast snel wennen aan het dragen van beide. Zijn halsband stond hem in ieder geval prachtig. Deze knappe jongen gaat het aan niets ontbreken en we hopen snel te horen dat Mier en de kat het goed kunnen vinden samen.

Wij wensen alle honden en hun adoptanten heel veel geluk, liefde en een mooie tijd samen! Een dikke dankjewel voor Hannie en Hub voor de fijne en gezellig ontvangst! Kiki, bedankt dat je er was en veel geluk met Manny. En natuurlijk bedankt aan iedereen die op zijn/haar manier heeft bijgedragen aan de zorg voor deze honden, want van de shelter tot adoptie is een heel proces en iedereen is daarin belangrijk. Allemaal kanjers!!!

Groetjes, Carin 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

9 maanden geleden geplaatst door Nils

Hartelijk dank voor de goede opvang en gastvrijheid. Tote is thuis en maakt elke dag een stap vooruit. Ook heeft onze huidige hond Solo, Tote snel geaccepteerd.

9 maanden geleden geplaatst door John en Beja lambrix

Wij smelten weg bij deze prachtige verhalen en beelden.wij hebben ons aanmeldingsformulier weggestuurd,en kunnen niet wachten op jullie reactie.we willen zsm zo'n heerlijke hond een gouden mandje bieden.hoop snel van jullie te horen.
Veel liefs uit belgie

9 maanden geleden geplaatst door Gonny Adje & Jaime

Met een beetje tranen van ontroering zit ik hier op de bank... de beelden en het verslag spreken voor zich.
Zo fijn dat er eindelijk weer een transport mogelijk was en deze 10 lieverds een eigen mandje hebben gevonden!
Iedereen super bedankt... nog steeds heel veel respect voor jullie geweldige werk!
Lieve groetjes uit Helmond!
XXX