Foto van de dag - Posh

07 november 2017 18:14

Hier plaatsen we de foto van de dag. We zoeken guitige, ondeugende of gewoon lieve foto's. U heeft er vast stapels liggen. Stuur ze op naar info@greyhoundsinnood.nl onder vermelding van "Foto van de dag" en wij plaatsen ze graag. U kunt klikken op de foto rechts om deze te vergroten.

Vandaag: De herfstvakantie van Pocholo (Posh)

De afgelopen herfstvakantie was ik voor het eerst met de hele roedel op vakantie naar Zuid-Frankrijk. De autoreis naar de Franse plek van bestemming is, tegen alle verwachtingen van de roedel in, goed gegaan. “Prins”heerlijk lag ik in het midden op de achterbank tussen mijn dierbaren. Meerijden in de auto behoorde tot voor kort niet tot mijn favoriete uitje. Ik werd vaak misselijk en raakte bij voorbaat al helemaal in de stress. Al kwijlend en gapend onderging ik de gruwelijk vervelende noodzakelijke autoritjes. Door training en afwisseling van korte ritjes in combinatie met leuke uitstapjes naar strand of bos groeide ik hier toch overheen en begon ik autorijden steeds leuker te vinden.

De zestien uren durende autorit naar Zuid-Frankrijk met diverse stop- en plaspauzes vlogen om. De aankomst op de plaats van bestemming begon met een warme begroeting van de huishond aldaar, mijn inmiddels grote vakantievriend, Mister Ice.  Mijn baas had er verstandig aan gedaan mijn favoriete snack, gedroogde rundpens mee te nemen. Mister Ice vond ze heerlijk en kwam steevast elke ochtend langs voor deze lekkernij. Ook ik heb hiervan gesmuld. Mijn brokken liet ik in de hitte van Zuid-Frankrijk links liggen. De roedel, ook in vakantiestemming, stopte mij, iets wat ze eigenlijk nooit doen, allerlei lekkers toe. Het Franse mensen-eten smaakt goed! En de stokbroden zijn niet te versmaden, vooral de verse stokbroden, jammie!

Het weer was zeer aangenaam. Wat ik zoal heb gedaan? In de zon gelegen, aan de rand van het zwembad liggen puffen, op het strand mijn roedel beschermd tegen opdringerige Franse keffertjes, gezwommen in de mediterrane zee, mijn nagels geslepen aan de keien van de smalle straatjes van vele Franse pittoreske dorpjes. Maar mijn hoogtepunt was toch wel het bezoek aan mijn geboorteland España. De Costa Brava en in het bijzonder de “witte parel“ Cadaqués, het schilderachtige en authentieke vissersdorpje, bekend geworden door de excentrieke kunstenaar Salvador Dali. Ook de vele andere kustplaatsjes in deze regio waren het bezoek meer dan waard. Ik heb veel indrukken en natuurlijk eindeloos vele reukjes opgedaan. Naaste familie heb ik niet getroffen. Maar ik had genoeg aan alle indrukken.

Moe maar voldaan kijk ik terug op een tres bien vakantieweek, welke ik bij deze graag met jullie wil delen. Volgend jaar gaan we weer richting Zuid-Europa.

Een hartelijke en vooral vriendelijke groet van,
mijn huisgenoten Henk, Alie, Jelmer, Jomy en ondergetekende Posh

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.