Greyhoundracing weer uit de ban!

11 oktober 2016 09:26

In New South Wales, Australië, was eindelijk besloten door de regering om het greyhound racing te verbieden, vanwege de mishandeling en het doden van de vele, vele greyhounds en ook omdat na onderzoek aan het licht was gekomen dat 20% van de trainers de greyhounds traint met levend aas. Hazen, konijnen, biggetjes, oppossums en zelfs katten werden levend vastgebonden aan het racebaan-trainingsapparaat en de grey's scheurden deze diertjes dan levend aan stukken tijdens de training.

Met het regeringsbesluit om per juli 2017 het greyhoundracing te stoppen zou er een einde komen aan deze barbaarse praktijken. Echter, onder druk van de trainers en andere werknemers, heeft Mike Baird deze beslissing teruggedraaid, want er zouden vele banen verloren gaan. En wat moet er met het overschot aan greyhounds gebeuren, etc. Besloten is wel dat er op veel kleinere schaal geraced mag worden en dat er strengere maatregelen zullen komen tegen dierenmishandelaars. Terug naar af dus. Wat een laffe beslissing....

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Langer 3 jaar geleden geplaatst door Hannie & Arno

Het is een trieste dag voor de mensen die zich er hard voor hebben gemaakt kan ik je melden!!
Hannie
pootje Violeta