Greyhounds en Lurchers

22 mei 2017 17:55

Zoals u misschien weet bemiddelen we al enige tijd greyhounds en lurchers uit Ierland. Tot nu toe zijn het nog geen hele grote transporten, maar mondjesmaat komt er gelukkig meer interesse voor deze honden. Daar zijn we blij mee! De sociale media zijn ruim gevuld met de meest gruwelijke beelden van uitgemergelde Spaanse galgo's. Maar....deze zelfde beelden ontvangen wij ook uit Ierland. Ook daar worden schuren aangetroffen met verwaarloosde greyhounds, dagelijks worden er zwervende lurchers gevonden, uitgemergeld, gewond en met schurft, alleen deze beelden komen amper naar buiten.

En dit Facebookfilmpje: https://www.facebook.com/PawsAnimalRescueIreland/videos/973955175990325/

Heel kort is in het nieuws geweest dat de Ierse greyhounds naar o.a. China worden verscheept om daar nog te presteren op de renbanen. De beelden die door dierenactivisten achter de schermen zijn gemaakt spreken boekdelen. Kijkt u maar eens naar het filmpje van de houten kratten die met greyhounds aankomen en worden vervoerd richting renbaan. 

Er wordt mee omgegaan alsof het zakken aardappelen betreft. Dan zijn er de beelden van de windhonden die niet voldeden op de renbaan en eindigden in de kokende olie voor consumptie. In- en intriest... We kunnen niet eens beschrijven wat we voelen als wij de verslagen lezen van windhonden die hun bloed 'doneren' voordat zij worden ingeslapen of de medische experimenten die op hen worden uitgevoerd. Horror...

Mocht u overwegen in de toekomst een windhond in uw huis op te nemen, neemt u dan s.v.p. ook eens een kijkje bij de Ieren. Niet alleen in Spanje wordt de noodklok geluid dat de asiels overvol zitten, ook de Ieren zitten met de handen in het haar en kunnen hun honden lang niet zo makkelijk kwijt...

Op onze site vindt u op de hondenpagina’s rechtsboven het label Greyhound/Lurcher. Bij het bekijken van de beschrijvingen, zult u zien dat de greyhounds over het algemeen wat groter/hoger zijn. De lurchers zijn soms wat kleiner. De greyhounds zijn over het algemeen met mensen opgegroeid en daardoor niet zo angstig als sommige galgo's. We zagen bij de aankomsten van de greyhounds eigenlijk hele open en sociale honden uit de bus stappen, die ook geen vluchtgedrag vertoonden.

Op 9 juni a.s. komt het volgende transport vanuit Ierland aan en er is nog plek...:-)

Misschien twijfelt u nog? Leest u dan deze quote van een van onze adoptanten: “Voor ons was het onze 3de Ierse Greyhound die we adopteerden. Ik kan iedereen aanraden om een Greyhound te adopteren!  Ze zijn zo zachtaardig, rustig, lief, ze blaffen niet of weinig, kortom de ideale huisdieren!

Sommigen denken wel: “Daar moet je ver mee wandelen of die hebben heel veel ruimte nodig”, niets is minder waar!!! Een korte wandeling 1 of 2 keer per dag is echt voldoende! Ze willen gewoon wat aandacht, veel liefde (en die krijg je onvoorwaardelijk terug!), een zacht kussen of bij je in de zetel, want het zijn stuk voor stuk luierikken die genieten van een warm thuis, en dat verdienen ze!

Voor ons geen ander ras meer dan een Ierse Greyhound”.

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door freddy sinke

de beelden uit china blijkt dat mensen alles doen voor geld helaas velen kunnen niet de verleiding weerstaan en gaan daar voor door de knieen net als in ierland het blijft mij verbazen en van de hond die zijn hoofd naar de muur keert zeer triest mijn hond uit spanje waar ik nog elke dag mee fiets van bijna 9 jaar niet te snel natuurlijk heeft nog steeds een prima conditie ondanks dat ik samen met mijn hond nu 8 jaar in de caravan woon vind ze het heerlijk de hele dag onder de luifel groetje lola

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Jetteke

Alle foto's zijn even akelig, maar die foto van die windhond in de kooi, op weg naar de vleesmarkt raakt mij het meeste. Dat is dan je dank voor alles... Walgelijk!!!

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Ineke

Ben ik het helemaal mee eens, 7 jaar een Ierse grey gehad, helaas vorig jaar overleden, maar een lievere hond bestaat niet. mis haar nog iedere dag.
Zijn zo ontzettend dankbaar en rustig in huis en ging en kon overal mee naar toe. Haar grootste hobby was lekker luieren. Daarvoor twee galgo's gehad, maar de greyhounds hebben hebben het net zo hard nodig en verdienen ook de liefde de ze nooit gekend hebben.