Hulp voor Ria

13 juli 2018 12:11

Lieve kleine Ria... wie kent haar niet?! We konden op Facebook haar verhaal lezen toen ze door BaasGalgo werd gevonden met 4 gebroken pootjes. Het vermoeden is dat ze van een balkon is gegooid. Uiteraard is ze meteen naar de dierenarts gebracht die de breuken constateerde en ook dat deze al grotendeels weer "hersteld" waren. Ria heeft namelijk eerst nog een aantal weken rondgelopen met de breuken, met als gevolg dat de botten weer aan elkaar zijn gegroeid, maar wel in een verkeerde stand.

Dus waren er meerdere operaties nodig om de botten weer zo goed mogelijk te zetten met pinnen en plaatjes. Alle operaties waren succesvol en na een tijdje kwam Ria naar Nederland en verblijft nu in een opvanggezin.

Opvangmoeder Alie is op eigen kosten met Ria naar haar dierenarts gegaan en die adviseerde hydrotherapie om er voor te zorgen dat de spieren van Ria meer zouden gaan ontwikkelen en krachtiger zouden worden. Door alle trauma en hersteltijd waren die erg in kracht en volume afgenomen. Onze Hannie was zo lief om voor Ria 8 sessies in het hydrobad te doneren en het resultaat was er: Ria kreeg meer kracht en spiermassa.

Maar er vormde zich ineens een vochtbult in haar linkerachterpootje en tijdens controle bij de dierenarts bleek dat de pinnen in het bot gebroken waren en een ontsteking veroorzaakten. De enige oplossing was de pinnen te verwijderen. De kleine meid moest dus wederom worden geopereerd en dat gebeurde op 16 mei j.l. Na de operatie moest Ria 6 weken benchrust houden en dat valt voor een jong energiek meisje niet mee om vol te houden.

Dikke chapeau en bedankt aan Alie, die samen met Ria die 6 weken heeft weten te volbrengen. Dat was zeker niet makkelijk. Die weken zijn nu achter de rug, maar we laten Alie even aan het woord over Ria en alles wat er in haar leventje gebeurd.

 "16 mei 2018….Ria opnieuw onder het mes!
Deze dag liep ze blij voor ons uit, want autorijden is haar “ding”. Het zou haar leventje weer opnieuw op zijn kop zetten met het verschil dat ze deze keer hierin niet alleen stond, dag en nacht iemand permanent om haar heen.

16 mei werden er 3 pinnen verwijderd uit haar achterpootje, deze pinnen waren gebroken en zorgden voor overlast. Gelukkig konden de andere pinnen in haar drie andere pootjes blijven zitten, ondanks dat deze ook gebroken zijn.

De operatie is goed gelukt en de voorgeschreven benchrust van 6 weken zijn we samen vol goede moed ingegaan. Ria, ondernemend als ze is, had daar helemaal geen zin in ondanks alle leuke hersenwerkjes ect., ze wilde gewoon haar eigen “ding” doen: spelen met de anderen, rennen, springen.

Juist dat springerige gedrag maakt haar zo kwetsbaar. Het is dan ook een hele klus om haar rustig te houden. Ria is een jong ondernemend klein Podenco-meisje met een sterke wil om te overleven. Om haar af te leiden hebben we voor haar een grote honden-autostoel aangeschaft. Deze autostoel plaatsen we dan in een tuinstoel; daar ligt ze soms in rond te kijken en op een botje te kauwen. Daarnaast heeft Ria een eigen buggy. Als we ons verplaatsen in en rond om het huis gaat ze daarin mee.

Ze vindt het heerlijk en blijft mooi zitten/liggen. Ook maakt ze gebruik van een bench voor buiten zodat ze met mooi weer toch beschermd buiten kan slapen net als de rest. Samen zijn Ria en ik erg druk in de weer. Ze kan oorverdovend gillen, blaffen en piepen, dit om kenbaar te maken dat ze er genoeg van heeft. De laatste weken hadden we het samen best heel zwaar. Op 22 juni moest Ria op controle, haar achterpootje is goed genezen. We moeten nog een weekje de rust nemen en dan mag ze weer spelen en het advies is opnieuw de hydrotherapie opstarten. Maar tot onze schrik ontdekte de dierenarts tijdens algeheel onderzoek wederom een vochtophoping in haar rechterachterpootje. Al met al kunnen we er op wachten dat de volgende operatie er aan zit te komen. We zijn intens verdrietig ze is zo een vrolijk, dankbaar hondje dat al zoveel geleden heeft."

Alie, je bent een super opvangmama voor Poppedenco Ria en daar zijn we je heel dankbaar voor!

Inmiddels zijn we een paar weken na de benchrust en u leest het goed: bijna zeker zit er een volgende operatie aan te komen om ook uit haar rechterachterpootje de pinnen te verwijderen. Dat gaat wederom honderden euro’s kosten en ook voor GINN is dat een flinke uitgave na de eerste operatie en alle andere kosten die we nog hebben (gehad) voor andere honden in opvanggezinnen. De kosten voor Ria zijn tot nu toe € 949,- en ook heeft Alie zelf nog wat dingetjes voor Ria betaald.

We hopen dat u een bijdrage wilt doen voor de hydrotherapie om Ria daar meteen weer mee te laten starten, maar ook voor de vrijwel zeker volgende operatie. Als u wilt meehelpen, stort dan uw donatie op NL58ABNA0534240402 t.n.v. Stichting Greyhounds in Nood Nederland te Utrecht, of Paypal: info@greyhoundsinnood.nl. Vermeld u alstublieft "bijdrage RIA ". Alvast heel erg bedankt! 

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

8 maanden geleden geplaatst door Tina - Webmaster GINN

Bep, heel erg bedankt hoor! hartstikke lief!!

8 maanden geleden geplaatst door Bep Stofberg

Weer een donatietje gedaan voor dit vechtertje...
Hou vol kleintje...!
Veel respect voor het opvanggezin!

8 maanden geleden geplaatst door Tina - Webmaster GINN

Henriette en Renée, wat lief van jullie, Heel erg bedankt.

8 maanden geleden geplaatst door Renée Smith

Donatie gedaan voor de kleine Ria... Ze kwam met het transport waar onze Roña (Ronda) ook mee kwam. Zo'n dapper vrolijk hondje, zoveel pech..... Petje af voor de opvangmamma die haar met zoveel liefde en geduld en vindingrijkheid door deze moeilijke tijd heen helpt. Dit meisje verdient alle geluk van de wereld!!

8 maanden geleden geplaatst door Henriette Kuit-van Oers

Tuurlijk ga ik weer financieel helpen voor Ria ! Jullie zijn gewéldig, héél erg bedankt voor alle zorgen voor lieve kleine Ria. Dikke zoen uit Frankrijk