In de schijnwerper - Ann Schram

13 september 2016 18:18

Wij willen u graag kennis laten maken met onze vrijwilligers, die zich geheel belangeloos met hart en ziel inzetten voor onze stichting en onze honden. Op deze manier leert u hen beter kennen, wat hun drive is en zeker voor diegenen onder u, die persoonlijk te maken krijgen met bijvoorbeeld 1 van onze adoptieconsulentes, is het leuk om een gezicht en een achtergrondverhaal erbij te hebben. Op onze regioconsulentenpagina staan links naar de voorstelpagina's van de consulenten.

Alle verhalen van onze vrijwilligers krijgen een vaste plek op de pagina Over ons. Regelmatig stelt een nieuwe vrijwilliger zich voor, vandaag: Ann Schram

Wij zijn Ann en Guido Schram, wij wonen in Mechelen en we hebben twee kinderen en twee langneuzen.

Ongeveer drie jaar geleden hebben wij beslist om een galgo te adopteren. De kinderen waren oud genoeg en er ontstond ergens een leegte. De zorg voor ons kinderen was veel minder intensief en we misten iets. En toen hebben we beslist om een hond te adopteren. 

Via vrienden zijn wij op de website van GINN beland. We hebben wat opzoekingen gedaan (karakteromschrijving ed.) en nadat we ook te weten gekomen waren dat de zwarte galgo’s moeilijk geadopteerd worden, zijn we op zoek gegaan naar een zwarte langneus.  En op de website van GINN hebben we hem gevonden, onze Felix!

Eindelijk was het zover, we mochten Felix gaan ophalen.  Wat een leuke ervaring was dit. Samen met andere adoptanten stonden we in spanning te wachten op de aankomst van onze langneuzen. De eerste dagen thuis waren nog wat onwennig voor Felix, maar al snel kwam zijn mooie karakter boven.  Lief, zacht, leergierig en lui! We hadden dat nog nooit gezien, een hond dat zoveel uur per dag kan slapen.

In de eerste twee jaar hebben we de wereld van de galgo’s wat beter leren kennen, we gaan regelmatig wandelen met verschillende stichtingen en ook de events aan de Geffense Plas laten we niet aan ons voorbij gaan.

Galgo’s zijn zo een prachtige honden, dat we onlangs dan ook de beslissing hebben genomen om een tweede te adopteren, een zusje voor Felix (een of twee, hoe meer hoe liever). We hadden geluk, we vonden opnieuw onze zwarte parel via GINN. Mila is ondertussen een week bij ons en we hebben spijt dat we de beslissing om een tweede te adopteren, niet veel eerder hebben gemaakt. Wat leuk, niet één maar twee langneuzen die ons staan op te wachten wanneer we thuiskomen van het werk.  Ook onze Felix is in zijn nopjes met zijn nieuwe zus. In huis zijn ze lekker rustig, maar op een omheind terrein, laten ze hun even goed gaan – ook iets om trots op te zijn, geen hond is sneller dan onze galgo’s.

Drie jaar geleden kwamen wij in contact met onze adoptieconsulenten, Anne en Bruno en ze hebben ons echt goed begeleid, geen vraag was hen teveel. We zijn heel die tijd in contact gebleven.  We zagen elkaar op georganiseerde wandelingen/events en hun enthousiasme heeft ons doen inzien dat wij ook ons steentje willen bijdragen in deze wereld.  Daarom hebben wij beslist om adoptieconsulent te worden. We willen onze passie delen met anderen en we willen ervoor zorgen dat het juiste hondje bij het juiste baasje terecht komt.

We hebben ondertussen al één huisbezoek achter de rug en we kijken ernaar uit dat er nog velen mogen volgen.

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.