In de schijnwerper - Bruno & Anne

05 mei 2015 18:34

Wij willen u graag kennis laten maken met onze vrijwilligers, die zich geheel belangeloos met hart en ziel inzetten voor onze stichting en onze honden. Op deze manier leert u hen beter kennen, wat hun drive is en zeker voor diegenen onder u, die persoonlijk te maken krijgen met bijvoorbeeld 1 van onze adoptieconsulentes, is het leuk om een gezicht en een achtergrondverhaal erbij te hebben.

Alle verhalen van onze vrijwilligers krijgen een vaste plek op de pagina Over ons. Elke maand stelt een nieuwe vrijwilliger zich voor, vandaag: Bruno en Anne Cauwenbergh

Hallo, wij zijn Bruno en Anne en zijn adoptieconsulent voor België.

Als ons hele leven lang hebben wij honden gehad. Van Groenendaeler, Duitse herder, Golden Retriever tot Engelse Cocker.

Onze laatste hond, de Golden die stierf een 5-tal jaren geleden en dat deed toen voor mij de deur dicht. Nooit wou ik nog een hond omdat het steeds zoveel pijn doet als je ze moet afgeven. Zo gezegd, zo gedaan… na 6 maanden elke avond te moeten thuiskomen in een koud huis (zonder dieren) had ik er genoeg van. Voor een pup op te voeden hadden we geen tijd omdat we alle twee gaan werken dus moest ik iets anders bedenken.

Een korte periode later was het bij ons in Leest  jaarmarkt en daar stond een kraam van Galgo Aid. Red een Spaanse windhond. Ik kende het ras niet en wist zelfs niet eens wat ze met die langneuzen allemaal uitstaken. Eenmaal thuisgekomen wist ik meteen wat we gingen doen. Een langneus adopteren, een volwassen dier dat we bij ons een tweede kans zouden geven.

Daar ik echt niet wist hoe een Galgo Español er uitzag, ging ik kijken bij de extra benadeelden. Dit waren vooral langneuzen met hogere leeftijd, maar plots zag ik  een langneus van 4 jaar waarvan de oren waren weggesneden. Heb de telefoon genomen en ja, een paar weken later op 28 mei 2011 kwam Whisper naar België. Hij was zo’n lieve, brave hond dat we 6 weken later, op 9 juli 2011 onze 2de langneus, Micka gingen ophalen. De bedoeling daarvan was dat de 2 langneuzen lekker met elkaar konden rennen maar… Whisper die wilde helemaal niet rennen en Micka wel. Een paar maanden later, op 28 januari 2012, hebben we dan Nina geadopteerd en deze wilde wel met Micka lekker rennen.

Ondertussen had  het windhondenvirus toegeslagen. Het zijn zo’n vergevingsgezinde honden die de mensen voor een tweede keer hun vertrouwen schenken en er heel dankbaar voor zijn. Deze honden hebben allemaal een gouden karakter. Ze zijn aanhankelijk , trouw en zooooo dankbaar. Ze zijn echt een meerwaarde om ze in huis te hebben. Ze begrijpen ook heel veel en zijn slim. We nemen deel aan veel wandelingen en evenementen van langneuzen. Tijdens zo’n evenement maakte we kennis met een zwarte langneus die er helemaal niet mooi uit zag. Kale plekken, een verschroeide vacht en een tumorachtige vlek op haar snoet, 2 gebroken tenen die nooit verzorgd waren... Ze kwam steeds bij ons en was ontzettend lief. Ze was bij ons niet weg te slaan en opeens verdween ze… enkele ogenblikken later verscheen ze weer ten tonele met een jasje aan; ter adoptie. Wij hadden toen 3 langneuzen en dat was wel genoeg. We zijn toen met spijt in het hart terug naar huis gekeerd maar daar bleef die lieve dame aan ons geweten knabbelen. Een week later heb ik de telefoon genomen en gebeld en zijn we haar op 21 juli 2012, gaan ophalen.

Op 14 maanden tijd werd ons hart gevuld door de liefde en de oprechtheid van onze 4 langneuzen. Ze zijn alle 4 zo verschillend en stuk voor stuk zo uniek. Silke is een greyhound en moeten jullie haar nu zien. Ze is onze zwarte parel. Haar vacht is terug helemaal gitzwart, alle kale plekken terug ingegroeid en die rare plek in haar snoet is helemaal verdwenen. Ze is een echte schoonheid geworden. Het verhaal van het lelijke eendje…

Op een dag kregen we een telefoontje van Thalassa. Of we eens wilde nadenken om adoptieconsulent  te worden. Hier moesten we helemaal niet over nadenken… na wat dit prachtige, gestroomlijnde ras met gouden karakter voor ons ging betekenen was het heel normaal om GINN te gaan helpen in het plaatsen van deze super honden.  Ondertussen zijn we reeds anderhalf jaar adoptieconsulent en wat is dit een prachtige hobby. We leren veel mensen kennen en komen op veel verschillende plaatsen en dit allemaal om een langneus aan een nieuw baasje te helpen die hem of haar een gouden toekomst zal geven. En bij elke langneus die we plaatsen is het alsof wij er zelf weer eentje bij hebben. Zo’n zalig gevoel steeds weer opnieuw.

We hopen dat we nog vele langneuzen mogen plaatsen en denk eraan dat de kans, dat je besmet geraakt met het windhondenvirus zeeer groot en reëel is als je de langneuzen leert kennen.

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Langer 4 jaar geleden geplaatst door Thalassa

Nou eindelijk staan jullie in de schijnwerper, en wel in de hele grote. Jullie staan altijd klaar voor iedereen en voor de hondjes. Jullie zijn altijd op aankomsten te vinden (is toch zo'n slordig anderhalf uur rijden heen), altijd als er een honden happening is staan jullie als eerste daar om mij te helpen met het opbouwen van de kraam. Anne jij gaat zelfs mee de hele dag om te helpen. Doe ik een oproep aan alle vrijwilligers dan sta jij altijd als enige klaar met Bruno om mij te komen helpen en samen met Margriet. Jullie verdienen een hele dikke pluim dat jullie je zo inzetten voor alle langneuzen. Chapeau op zijn Belgisch en een dikke pluim op zijn Nederlands. Ik ben blij jullie te kennen.

Langer 4 jaar geleden geplaatst door Jetteke

Terecht dat jullie eens in de schijnwerpers staan. Jullie zijn al zo'n echt onderdeel GINN geworden, altijd fijn om jullie erbij te hebben... Op naar het volgende weerzien!

Langer 4 jaar geleden geplaatst door Tina

Wat een mooi verhaal. Jullie liefde voor de windhonden springt er aan alle kanten uit. Hoop dat jullie nog heel lang de hondjes blijven helpen!

Langer 4 jaar geleden geplaatst door Carin

Bruno en Anne,

jullie zijn ons dynamische consulentenduo en hebben al aardig wat adopties gedaan inmiddels. Ook altijd bereid te helpen met andere dingen waar mogelijk en ik hoop dat jullie nog lang GINNERS blijven.

Gr. Carin