In Memoriam Holly

01 juli 2020 08:05

Update 01-07-2020

Gisteren begin van de avond is Holly over de regenboogbrug gegaan. Na wat zorgen en niet opknappen na een eerder bezoek aan de dierenarts, is ze gisteren opnieuw onderzocht. Er is bloed geprikt en meteen werd duidelijk dat haar nieren vrijwel gestopt waren met werken. Na goed overleg hebben we besloten dat Holly haar lijfje op was en dat het tijd was om afscheid te nemen van haar.

Wat zijn we haar opvanggezin dankbaar dat Holly nog even heerlijk heeft genoten bij haar en haar lieve galgo heer. Holly genoot van de tuin en gaf het wel aan als ze buiten of binnen wilde liggen. Eten ging moeizaam en alles werd geprobeerd om Holly te laten eten.... echt alles werd gedaan voor haar. En Holly kroop dan ook meteen in het hart van haar pleegmama en kwam met grote regelmaat knuffels bij haar halen. Nog geen 5 weken zijn ze bij elkaar geweest, maar wat een band was er tussen deze twee... zo mooi. Het is verdrietig dat ze niet meer tijd met elkaar konden doorbrengen.

Lieve Marjolein, het waren intense weken en het verdriet zal groot zijn nu. Gelukkig heb je ook veel mooie herinneringen aan deze lieve oude dame en ze zit voor altijd in je hart. Bedankt voor alles wat je voor Holly hebt gedaan!

Lieve Holly, rust zacht!

* * *

Update 13-6-2020: Hoe gaat het nu met lieve oma Holly???

Nou, Holly geniet wel van haar nieuwe leven en thuis. Ze kan heerlijk in de zon in de tuin liggen, maar ook in de schaduw als het te warm wordt of gewoon binnen. Ze had in het begin erg veel moeite met lopen over de gladde vloeren, maar haar opvangmama heeft haar geholpen door handdoeken en kleedjes neer te leggen. Een beetje spannend is het nog wel, maar ze loopt inmiddels door het huis zonder hulp van de kleedje. Het is natuurlijk voor zo'n oude dame moeilijk om nog te verhuizen met 17 jaar en ze was ook een tijdje gedurende de nacht wat onrustig. Heen en weer lopen, al piepend, maar ze is nu helemaal geland en meer tot rust gekomen. Holly geniet van de wandelingetjes, komt van tijd tot tijd even een knuffel halen en lijkt blij met het gezelschap van knappe Djaro. Hij is een hoffelijke heer op de leeftijd van 14 jaar. Zijn ze geen knap duo??

Maar helemaal zonder zorgen zijn Holly haar opvangmama en wij niet, want Holly eet erg slecht. Er wordt van alles geprobeerd om haar aan het eten te krijgen en soms eet ze wel iets, maar veel te weinig. Uiteraard gaat ze even op bezoek bij de dierenarts als dit echt niet verbetert. We moeten er rekening mee houden dat haar oude lijfje mogelijk al ver op is, al denken we daar liever niet aan en gunnen we haar nog een mooie zomer (en langer).

* * *

Lieve Holly van 17 verhuist naar haar eigen aanleunwoning.

Onlangs werden wij benaderd voor het herplaatsen van 2 Galgo dames die door omstandigheden niet meer bij hun baasje konden blijven. Voor het meisje van 10 hebben we een opvanggezin gevonden en binnenkort komt zij op de site om hopelijk snel haar eigen nieuwe thuis te krijgen. Maar voor de andere dame hadden we al snel besloten dat we haar alleen nog zouden verhuizen naar een opvanggezin waar ze haar laatste tijd mag doorbrengen. Gelukkig hadden we die snel gevonden en ook iemand die Holly, want zo heet deze lieve oma, wilde ophalen en naar haar nieuwe thuis wilde brengen. Hier is een ontroerend verslagje van gemaakt en uiteraard hebben we ook wat foto’s van Holly.

“Afgelopen zondag mocht ik Holly ophalen en naar haar nieuwe thuis brengen. Haar baasje van 80 jaar gaat naar een andere woning waar helaas geen honden mee mogen. Holly moest daarom afscheid nemen van haar, haar Galgozus van 12 en een klein mixbroertje van 11 jaar. 10 jaar waren ze samen geweest.

Toen ik haar ging halen, dacht ik: “Zou ze echt wel 17 zijn?”  Bij de eerste aanblik zag ik inderdaad dat Holly een hoogbejaard meisje was. Maar zeker alert en een koppie dat nog heel goed werkt. In haar paspoort staat zelfs dat ze geboren zou zijn in 2000. Ongelooflijk….

Na een emotioneel afscheid van haar baasje, tilde ik haar in de auto. Wat was ik blij dat ik de ligruimte in de auto voor haar had ingericht als voor de prinses op de erwt, met heerlijke dikke ruime kussens en een aantal zachte dekbedden erop. Want wat is ze fragiel, kwetsbaar en wat ontroerde ze me enorm.  Wat was het indrukwekkend om zo’n oud meiske te moeten meenemen bij haar baasje vandaan, wat ging er in haar koppie om…

We moesten samen best een eind rijden en telkens als ik haar naam noemde keek ze meteen naar me op met haar grote donkere kijkers. Kon ik haar maar uitleggen dat ik begreep dat het niet meevalt om als hoogbejaarde dame nog zo’n verhuizing mee te moeten maken. Ik vertelde haar dat ze een mooie knappe broer zou krijgen van 14 jaar en veel buitenruimte om heerlijk rond te keutelen en te snuffelen.

Aangekomen bij haar nieuwe thuis was het zo aandoenlijk om te zien hoe heel blij ze was om haar nieuwe galgobroer te ontmoeten. Haar kwart-staartje kwam in beweging en ze werd vriendelijk begroet door haar nieuwe levensmaatje. Ze keutelde met haar kromme pootjes gelijk wat achter hem aan en had zichtbaar belangstelling voor waar ze was.

Eenmaal binnen kroop ze in haar eigen zachte mandje. Na een klein dutje kreeg ze een heerlijk warm jasje aan en wat lekkers van haar nieuwe baasje. En wat je dan weer ziet, laat de flexibiliteit toch weer zien van deze lieve honden. De interactie tussen haar het haar nieuwe baasje deed me volledig smelten, voor zover dat nog niet was gebeurd. Een hele attente Holly die zo mooi en lief contact zocht.

Toen ik weg reed, was ik zo blij. Deze dame op leeftijd heeft een geweldige plek gevonden waar ze oud(er) mag worden.  Veel geluk Holly, maak er nog een prachtige tijd van.”

U kunt Holly sponsoren door een bijdrage over te maken op rekening van GINN, ABN-AMRO NL58ABNA0534240402, tnv Stg. Greyhounds in Nood Nederland, Utrecht. Graag onder vermelding van “sponsoring Holly”. Wij zullen regelmatig laten weten hoe het met Holly gaat met tekst en beeld.

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

9 maanden geleden geplaatst door Hannie & Arno

Mooi verhaal maar ook triest, jammer dat ze niet bij elkaar konden blijven

pootje oude Violeta