In memoriam - Picasso

10 augustus 2010 08:34

Picasso

Elf lange jaren geleden adopteerden Marina en Rinus Lamper hun eerste galgo via GINN, zijn naam was Picasso.

Deze naam was zeer toepasselijk, de huid van deze lieve galgo leek vanwege de vele littekens op een schilderij van Picasso, heel abstract echter wel te indrukwekkend. Picasso moet veel hebben geleden, hoe hij aan zijn littekens kwam zal immer een geheim blijven...

Picasso was een van de allereerste galgo's van GINN, nog voor de tijd dat er adoptiesites bestonden. De aanleiding om een galgo te adopteren kwam nadat Marina en Rinus een programma over windhonden op tv hadden gezien.
Picasso zat in België, in de opvang, nadat een paar Belgen afstand van hem hadden gedaan vanwege zijn vele wonden en littekens. Ze waren naar de dierenarts gegaan om hem in te laten slapen, maar de dierenarts heeft toen contact gezocht met mij.

Marina en Rinus hebben nadien talloze galgootjes opgenomen, nimmer op schoonheid uitgezocht, echter alleen voor de zieligsten der zieligsten gekozen en dit heeft hun enerzijds veel genoegdoening gegeven, anderzijds veel verdriet.
Verdriet, omdat ze vaak langer van een hun hondjes wilden genieten, echter gezondheid of ouderdom dit niet toelieten. En als vele zieke, oude en gebrekkige galgo's zeer welkom zijn, dient automatisch eerder afscheid genomen te worden.

Toch laten Marina en Rinus niet na juist deze galgos, ondanks het bijbehorende verdriet en kosten, op te nemen en dit siert hun. Zij beiden zijn niet gelukkig als hun honden dit niet zijn, zij beiden dragen alle verantwoordelijkheid, zij beiden lijden als een hunner honden lijdt en helaas...

Picasso heeft dan wel zijn intrede mogen doen in het nieuwe jaar, Picasso schijnt nu aan de hemel, dat nieuwe stralende sterretje. Hij heeft een fantastisch leven gehad en is in hun armen vredig over de regenboogbrug gegaan. Een mooi afscheid voor Picasso, een zware taak voor Marina en Rinus.

Toch hoop ik, dat deze lieve mensen nog vele kneusjes, oudjes, gebrekkigjes in hun liefdevolle armen opnemen, als ze het verlies van Picasso verwerkt hebben.

Picasso, blijf daarboven dapper stralen en geef Marina en Rinus de kracht om door te gaan,

Resy.

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.