Laatste verslag Balkbrug

01 mei 2012 17:33

Verslag Balkbrug, zaterdag 22 april 2012

Aanwezig: Margriet, Lucia, Tinka, Klaske, Roy en Lambert.
Aanwezige honden: Quentin en Maxi.
Geen foto’s.

Afscheid van de GINN-opvang in Balkbrug

Zoals ik hier vaker heb geschreven: geen zaterdag is hetzelfde in Balkbrug. Het gaat er altijd anders dan voorheen. Dit keer was dat niet anders. De dag stond in het teken van de grote voorjaarsschoonmaak in dit asiel/pension en ons afscheid – als zaterdagvrijwilligers - van Balkbrug. Margriet en ik hebben die dag – met de mensen van Astrid - flink geschrobd, gedweild, gepoetst, geboend, gewassen en gedroogd. Het resultaat was er dan ook naar. De honden en katten waren bij hun terugkomst in de kennels vast en zeker aangenaam verrast!

Samen met Roy en Lucia, die in de loop van de ochtend kwamen, hebben we vervolgens alle GINN-spullen verzameld. Al deze spullen gingen met Roy en Lucia mee naar een opslagadres. Dan waren daar ook Klaske en Tinka. Zij kwamen voor respectievelijk Quentin en Maxi. Ook voor deze beide honden was het de dag van afscheid van Balkbrug. Zij gingen naar hun opvanggezinnen. Wij wensen ze daar een fijne- en leerzame tijd toe. Ik weet zeker dat het goed met ze komt. Eind goed, al goed tot zover.

Datzelfde geldt natuurlijk ook voor alle andere honden die al korte of langere tijd in een opvanggezin verblijven. Allemaal honden die bij hun adoptie gewend zijn aan huiselijke omstandigheden en die sociaal gevormd zijn. Honden, waarvan de opvanggezinnen hun plussen en minnen weten. Waar ze goed in zijn en waar ze nog menselijke steun en begeleiding kunnen gebruiken. Kortom: prima honden om te adopteren, omdat je er inhoudelijk goede informatie, zeg maar een handleiding, bij krijgt. Dus: vergeet ze niet. Ze zitten weliswaar nu niet meer in Balkbrug, maar ze zijn er nog wel. Blijf daarom ook vooral op onze site kijken, ontdek welke hond er bij u/bij jou past en neem contact op met de adoptieconsulent(e) van uw provincie. De honden zullen er dankbaar voor zijn.

Tja, dat was het dan: de GINN-opvang in Balkbrug. Een mooie tijd met mooie ervaringen met deze bijzondere dieren. Want bijzonder zijn en blijven ze, de langneuzen uit Spanje. Je raakt van ze in de ban en ze laten je niet meer los. Ze geven je veel en nemen maar zo weinig… Galgo’s ten voeten uit. Zolang hun levensomstandigheden in Spanje nog niet optimaal zijn, verdienen ze onze aandacht en heeft een organisatie als GINN bestaansrecht. Ik zie echter uit naar de dag waarop GINN een stapje terug kan doen, omdat de gestelde doelen bereikt zijn!

Afscheid van Balkbrug: een handdruk, een zoen en met de beste wensen over en weer. Astrid en medewerk(st)ers: bedankt voor alle goede zorgen voor onze galgo’s en veel succes gewenst verder in Balkbrug.

Een hartelijke groet aan u allen en in het bijzonder aan alle zaterdagvrijwillig(st)ers.

Namens Roy, Lucia, Margriet, Klaske en Tinka,
Lambert Zandman.

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Langer 7 jaar geleden geplaatst door Tina

Hallo Franka,

Lees ook het bericht van onze voorzitter "Opheffen opvang" van 27 april.

Groetjes
Tina
Webmaster GINN

Langer 7 jaar geleden geplaatst door Franka

hallo,
heb ik iets gemist? afscheid van Balkbrug? Gaat de opvang ergens anders heen, of wordt er voor een andere werkwijze gekozen? ik lees altijd met veel plezier de zaterdagverslagen....
jammer dat dat stopt...

franka