Met Spoed Mandje gezocht voor Clark!!

01 september 2019 15:37

Clark is een lieve, grote (bijna 32kg), zwarte Ierse Greyhound van 9,5 jaar. Clark is een ster in slapen, zelfs voor een Greyhound is hij lui, en dat zegt wat! Het grootste deel van de tijd ligt meneer dan ook op de bank een tukkie te doen. Hij vindt het vooral leuk als je bij hem in de buurt bent, maar je hoeft hem niet de hele tijd aan te halen (hoewel hij het af en toe wel lekker vindt natuurlijk). Clark loopt dan ook niet veel achter zijn baasjes aan, al komt hij soms wel aandacht halen (of zeggen dat hij wil plassen). Heel soms heeft Clark nog zin om te spelen, al is dit meestal van korte duur. Na wat coaching kan Clark nu ook goed omgaan met kleine kinderen. Hij is goed met andere honden, al kan hij soms nog wel eens enthousiast worden bij onbekende honden. Katten zijn binnen geen probleem, maar buiten als ze gaan rennen wil Clark er nog wel eens achteraan gaan. Ook slaapt Clark soms met zijn (wat lijkt) “ogen open”. Stoor hem dan niet, hij wil dan nog wel eens wakker schrikken en gaan grommen.

Clark is helaas op zoek is naar iemand met een grote tuin met voornamelijk gras. Clark heeft namelijk Artrose in beide voorpoten en mogelijk ook in zijn rug. Hij krijgt daar nu dagelijks pijnstillers voor, in combinatie met een maagbeschermer (de kosten hiervoor zijn ongeveer €1.50 per dag). Clark is verder, voor zover bekend, gezond. Bij zijn huidige baasjes moet hij echter veel (en ver) buiten lopen (geen geschikte tuin) om te kunnen bewegen en zich te ontlasten. Door de problemen met Artrose in zijn poten is hij echter beperkt tot glad asfalt of tegels. Klinkertjes/ZOAB, oud asfalt/gravel/of ander soort wegbedekking met een korrelige structuur vindt hij zeer onprettig. Hij gaat hierdoor mank en langzaam lopen. Ook “ver” lopen (~2.5km) kan hij niet meer, zelfs niet met de pijnstillers. Het is dus erg van belang dat iemand Clark een rustige plek kan aanbieden waar hij zelf kan bepalen hoeveel hij beweegt, bij voorkeur in een tuin met veel gras en/of grote gladde tegels.

Wie kan deze lieve hond nog een mooi pensioen bieden?

We vragen voor Clark geen adoptiegeld, alleen een liefdevol thuis waar hij zichzelf kan zijn en waar hij zich vrij kan bewegen zonder al teveel belasting van zijn pijnlijke lijf!

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.