Met spoed opvanggezin gezocht!

07 december 2017 19:31

Update 08-12-2017 We hebben een opvanggezin gevonden!!!

Lieve mensen,

GINN is met spoed op zoek naar een opvanggezin voor Rocket!!!

Sinds een paar maanden zit Ierse Greyhound Rocket in een opvanggezin. Helaas hebben we bericht gekregen dat hij een serieuze hartaandoening heeft en dat er zo snel mogelijk een behandeling moet worden gestart. Deze behandeling kan in de opstartfase maken dat Rocket heel erg ziek wordt van de medicatie en hij mag in deze periode niet teveel en te lang alleen worden gelaten. Zijn huidige opvanggezin is teveel van huis om Rocket bij te staan met het starten van de behandeling en daarom zoeken we dus een ander opvanggezin voor hem. Mensen die veel thuis zijn en het aandurven om mogelijk met een hele zieke hond te maken te krijgen. Daarmee moet ook rekening worden gehouden dat de behandeling niet aanslaat en er een nare beslissing zal moeten worden genomen.

Niet behandelen is geen optie, want ook zonder medicatie voelt Rocket zich regelmatig niet goed (last van snelle hartslag en ademhaling) en niet behandelen kan betekenen dat Rocket mogelijk ook niet zo'n lange levensverwachting heeft.

Wel behandelen wil niet zeggen dat die levensverwachting automatisch lang wordt, want de hartaandoening is onomkeerbaar. Als de medicatie aanslaat kan Rocket wel een betere kwaliteit van leven krijgen en zich lichamelijk beter voelen, want ondanks deze aandoening is Rocket ook wel happy en zelfs speels met momenten. Alleen ook met medicatie kan de hartaandoening zich sneller ontwikkelen.

Een trieste situatie dus voor een lieve mooie hond die we naar hier hebben laten komen voor een beter leven. Hij heeft dat betere leven ook wel, want hij zit gelukkig niet meer in een kennel. Echter gunnen wij hem met heel ons hart nog veel meer in zijn leven.

We beseffen dat we veel vragen van een ander opvanggezin voor Rocket, want naast de medische behandeling zelf betekent het ook dat de kans op adoptie voor Rocket gering zal zijn. We willen daarom Rocket alleen nog virtueel laten adopteren.

Wie oh wie wil lieve Rocket opvangen voor, mogelijk,  de rest van zijn leven?? Hem samen met GINN en virtuele adoptanten een mooi leven geven?! Denk jij dat jij Rocket kunt helpen, stuur dan een mail naar opvanggezin@greyhoundsinnood.nl.

Medische kosten en voer worden uiteraard vergoed. Na een test op 2 december blijkt dat Rocket niet met katten kan.

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door christel

Beste
Bedankt voor u antwoord maar ik lees dat Rocket niet met katten kan, dus kan ik hem niet helpen.mvg

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Tina - Webmaster GINN

Hoi Christel, je kunt al je vragen het beste even overleggen via het bovengenoemde mailadres.
Dankjewel.

Ongeveer één jaar geleden geplaatst door Christel

Hallo ik heb van Anne telefoon gehad met de vraag om Rocket te verzorgen. Hoe oud is Rocket? Kan hij met kleine hondjes en poes? Slaapt hij in de nacht nog goed of moet je constant waken? Ik heb Duran van jullie geadopteerd en gaat super goed. Mijn vorige galgo had ook een hartprobleem en zeker de laatste 3 maanden. Ik vind niet erg om nog een Greyhound in huis bij te nemen maar als er zelf eens iets met vrouwke ( hospitaal voor ingreep of zo) vraag ik men eigen af hoe ik dat dan zou kunnen oplossen ? Want dan zit je met vele woefkes en ik ben alleen en wel alle dagen thuis buiten inkopen en eens een familie bezoek. Deze maand heb ik ook al afgesproken met de feestdagen dus kan ook een probleem zijn dan ? Hoe gaat het dan met onderzoek bij de arts? Wordt het vergoed of niet en de medicatie enz? Mvg Christel. Ik zal er eens over nadenken 🤗🌺