Mijn Gouden Mandje - Bika

17 september 2017 18:20

Vraagt u zich wel eens af hoe het nou gaat met de hondjes die geadopteerd zijn? In onze rubriek "Mijn Gouden Mandje" ziet u hoe het met de GINN hondjes gaat. Wilt u ook vertellen hoe het met uw pas geadopteerde lieve langneus gaat? Stuur dan uw verhaal (foto's zeer welkom!) onder vermelding van "Mijn Gouden Mandje" naar: info@greyhoundsinnood.nl. We plaatsen ze dan in volgorde van binnenkomst, zodra er ruimte is op de site.

Vandaag: Bika

02-09-2017
Kapiteins logboek, dag 1. Bika komt naar huis.

Als een van de laatsten uit de FBM-bus en als eerste tussen de mensen, Bika is niet bang en lijkt alle opwinding wel gezellig te vinden. Na het aanmeten van de halsband komt ze even tot rust en valt haar koppie tegen mijn been aan. Ze zucht een keer diep en lijkt zich te ontspannen. In de auto onderweg naar huis zoekt ze ons zoontje Kian op en laat zich heerlijk liefkozen door hem. Eenmaal thuis wacht de volgende verrassing: een klein druktemakertje dat tegen deze nieuwe huisgenoot aanblaft. Ze vindt het hilarisch, daagt haar nog eens extra uit en al snel is het een wedstrijd wie het hardste kan blaffen. Ze is Nieuwsgierig met een hoofdletter, de eerste uren brengt ze al snuffelend en scharrelend door. Alles is leuk, interessant en grappig. Het zwembadje is lekker om even af te koelen met de pootjes en de speelgoedautootjes knabbelen zo lekker. Oh help... ze is behalve nieuwsgierig ook wel een beetje ondeugend. De hele inhoud van Kian's speelgoedwinkeltje lijkt lekker om op te bijten; Bika loopt voorbij met een plastic banaan in haar bek. Dan maar even een kauwstaaf tevoorschijn halen. Rust vindt ze niet, dus na een tijdje besluit ik de hondjes even apart te zetten en al snel liggen ze allebei te snurken. Een kort dutje, want Bika is blij. Heeeel blij. Ze springt, rent, speelt en haalt boevenstreken uit. In de loop van de middag vraag ik me toch even af of er zoiets bestaat als een Galgo met ADHD... Ze is een heerlijke puber die zich duidelijk happy voelt. ‘s Avonds vindt ze dan toch haar rust bij het baasje op de bank. Als een echte Galgo betaamt ligt ze in de meest vreemde origami-poses te snurken. De nacht gaat goed, hoewel Bika het wel fijn vindt nog even een uurtje de tv aan te hebben als we haar alleen laten. Het is natuurlijk wel erg stil hier vergeleken met haar vorige bedje.

De volgende dag begint om 6 uur met Bika die bijna ontploft van blijdschap als ze ons weer ziet. Goedemorgen meisje, fijn dat je thuis bent ❤

Dennis, Kim & Kian
Bika & Biggie

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.