Mijn Gouden Mandje - Cela

28 januari 2019 20:24

Vraagt u zich wel eens af hoe het nou gaat met de hondjes die geadopteerd zijn? In onze rubriek "Mijn Gouden Mandje" ziet u hoe het met de GINN hondjes gaat. Wilt u ook vertellen hoe het met uw pas geadopteerde lieve langneus gaat? Stuur dan uw verhaal (foto's zeer welkom!) onder vermelding van "Mijn Gouden Mandje" naar: info@greyhoundsinnood.nl. We plaatsen ze dan in volgorde van binnenkomst, zodra er ruimte is op de site.

Vandaag: Cela, de beste hulp die iemand zich kan wensen!

Als er 1 behulpzaam is, dan is zij het wel! "ZIJ" is de galga Celeste die we 2,5 jaar geldeden hebben geadopteerd en door ons omgedoopt tot Cela, vrij vertaalde naambetekenis: "Godin die haar poot stijf houdt!"

Er zit op z'n Hollands gezegd een kop op, wat mevrouw niet wil dat gebeurt ook niet. Is niet van de grond te krijgen af en toe, vooral als het erg warm is loop ik regelmatig zonder haar buiten met alleen de kleine.  Die kleine is een Spaanse toreador. Stoer en kort gedrongen, een echte Spanjaard dus, heeft de tekening en kleuren van een rottweiler en denkt dat hij dat is, grootheidswaanzin!

Maar goed, ik heb met Cela een ware hulp in de huishouding erbij gekregen, ze houdt van meehelpen en opruimen, vooral als ik nog ergens mee bezig ben en dan vooral eten! Ze staat dan ook regelmatig op de achterpoten te dansen als een circuspaard. Lijkt trouwens meer op een olifant met een paar kilootjes teveel aan het ranke lijf, ze houdt namelijk niet zo van bewegen...

Dat is een galgoding schijnt! Behalve als er wat in de prullenbak wordt gegooid, dan sprint ze naar de keuken en helpt ze mee een bord af te schrapen en ze denkt ook dat het schoon de vaatwasser in moet! Verder helpt ze ook goed mee met dekentjes van de bank te graven en dan op de bank zelf te gaan liggen i.p.v. op de dekentje. En de kussentjes uit de tuinstoelen haalt ze ook graag binnen 's avonds en vermoordt ze koelbloedig.

Buiten is ze een ware hulp als het gaat om de troep van anderen op te ruimen, lees eten! Ze helpt de straten schoon te houden van afval. Ze helpt ook mee om het kind te wassen, likt hem helemaal af totdat al het zout van hem af is! En ik krijg maar 1 klein likje over m’n neus. Maar toch houdt ze van me, omdat ze niet van mijn zijde afwijkt als ze losloopt op het strand  of in de bossen of zelfs op straat. ik ben haar wel eens kwijt maar, dan loopt ze zo dicht achter me dat ik haar niet zie, met de neus in mijn knieholte. Weleens zo dicht op me dat ze achter in mijn schoen meeloopt en ik bijna val...

Grote honden vindt ze niet leuk, dan wil ze eigenlijk rechtsomkeer terug naar huis. Op het strand of op een veld zorgt ze ervoor dat ik tussenin kom te lopen als bodyguard of ze loopt met een heel grote boog eromheen.

Haar oren werken ook niet, totdat ze iets hoort kraken of er gaat een la open met snoepjes erin… Knuffelen is ze ook niet zo van, ze ondergaat het, maar komt niet zelf vragen om aandacht.

Geeft een grom en een grauw als ze niet wil. Schrikken we altijd weer van, maar laat haar maar lekker haar eigen zelf zijn, dat mag hier in dit huis net als een ieder die hier komt. Ik weet niet wat er met haar gebeurd is of waar ze vandaan komt. Ze was al 5 en 1 januari wordt ze 8. Het is een grote lieverd met veel bijnamen zoals, Silly, Tank, Giraf, Luipaard, Kangoeroe. Ze lijkt op heel veel dieren maar het meest op zichzelf, en zo houden we van haar. Hoop nog heel lang van haar te kunnen genieten en vooral van alle goedgemeende hulp die ik van haar krijg, want helpen doet ze nu eenmaal graag! Ik hou van die goofy tank, de beste zet die ik ooit heb kunnen zetten!

Lieve groet van Cela en haar onderdanen, Pepe de toreador, Geertje de verzorgster en bodyguard, en Perry het vuile kind die eigenlijk het meest kan flikken bij de queenmom.... zucht!!!

 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.