Mijn Gouden Mandje - Danzy

04 oktober 2017 11:44

Vraagt u zich wel eens af hoe het nou gaat met de hondjes die geadopteerd zijn? In onze rubriek "Mijn Gouden Mandje" ziet u hoe het met de GINN hondjes gaat. Wilt u ook vertellen hoe het met uw pas geadopteerde lieve langneus gaat? Stuur dan uw verhaal (foto's zeer welkom!) onder vermelding van "Mijn Gouden Mandje" naar: info@greyhoundsinnood.nl. We plaatsen ze dan in volgorde van binnenkomst, zodra er ruimte is op de site.

Vandaag: Danzy (Shanty)

Hier even een leuk verhaal van onze vrolijke dame die nu bijna 5 maanden bij ons is.

Op 3 mei mochtend wij Danzy halen bij het opvanggezin. Na dik anderhalf uur rijden zijn wij eindelijk thuis met Danzy, maar wij noemen haar Shanty, omdat wij deze naam meer bij een meisje vinden passen. Thuis aangekomen en een goede autorit achter de rug zonder een wagenzieke hond, doen we de kat naar buiten, omdat Shanty eerst het huis mag besnuffelen en onderzoeken. Met haar staart tussen de benen is ze op haar gemakje de kamer aan het bekijken. De waterbak had ze snel gevonden. Even doorsnuffelen in huis, de slaapkamer, de douche bekeken en weer naar binnen. Aha, wat is dat: een heerlijke mand met een dikke deken en wat speeltjes. Even drie rondjes draaien en ja hoor, ze gaat er uitgebreid in liggen, kop op de rand en zo op een afstand de woonkamer in de gaten houden. Dit ging wel erg snel en makkelijk. De eerste nacht is ook goed verlopen, wij hebben de deur van de slaapkamer open laten staan en ik had haar deken voor de zekerheid naast mijn bed gelegd. Toen ze doorhad dat wij naar bed gingen, kwam ze naar de slaapkamer en ging op haar gemakje op haar deken liggen en we hebben haar de hele nacht niet gehoord.

Het wennen aan de kat die wij hebben, is eigenlijk ook zo goed gegaan. De eerste dagen hebben we de muilkorf omgedaan, om er zeker van te zijn dat ze de kat niet als prooi zou zien. Maar wat al snel bleek is dat Shanty banger is voor de kat dan andersom. Na twee weken durf ik de hond hele dagen zonder muilkorf te laten lopen in de woonkamer, maar ben en blijf wel oplettend. Nu na vijf maanden zijn ze goed aan elkaar gewend en liggen nu beiden op een bank te slapen. Ja, jullie lezen het goed: Shanty heeft de bank ontdekt en ligt nu heerlijk dagelijks op de bank te luieren, zoals bekend staat bij deze donderstralen. De mand is nu de woonkamer uit en heb nu alleen nog een dik kussen liggen met haar deken, hier gaat ze heen als ze haar Dentastick krijgt bij onze kop koffie in de avond. In de nachten slaapt ze tegenwoordig lekker op de bank in de woonkamer, de slaapkamer vindt ze, denk ik nu in de nacht te koud worden.

Het uitlaten gaat ook perfect. Wij lopen 4x per dag en in de eerste weken had ze haar tuig en halsband om, om te wennen aan de omgeving en de geluiden hier in de buurt. Maar nu heb ik alleen de halsband nog in gebruik. Als het regent doe ik wel haar tuig om, omdat ik dit makkelijker vind in verband met haar regenjas.

De lange lijn vindt ze ook geweldig. Nu wonen wij vlakbij een vlakte waar veel konijnen zitten en hebben dus ook wel onze lachbuien als ze er een in haar vizier heeft, dan heb je een springend hert aan je lijn, oren omhoog, netjes lopen. Het lijkt wel een dressuurpaard, zo mooi loopt ze dan. Ook naar poezen in de straat kan ze speels reageren en blaffen. Jawel ze blaft alleen als ze een kat ziet. Verder horen we haar niet in huis.

Maar ook is ze best wel waaks op haar manier, in de nacht moet je niet voor onze voordeur gaan staan kletsen want dan laat ze zich even horen. Ik vind dit wel een fijn idee.

Tja en dan word je gewaarschuwd voor het los laten lopen van je windhond, dus eerst lange lijn geoefend, naar een speelweide geweest voor honden in Beilen. Was alleen jammer dat, toen wij er waren, er geen andere honden waren, maar wat heeft ze lekker kunnen rennen. Ik heb hier gelijk goed kunnen oefenen of ze buiten ook goed naar mij zou luisteren en ja, ze komt elke keer netjes naar mij toe als ik haar roep.

Dus ik heb mijn stoute schoenen aangedaan en bij ons het parkje opgelopen, waar geen auto’s kunnen komen en geen wegen zijn, waar ze zou kunnen ontsnappen. Het enige waar ze heen kan rennen is het water en laat Shanty nu niet van water houden. En dan goed opletten of er geen konijnen lopen want het is echt een Telebubbieland. Koekjes in mijn zakje mee en daar gingen we. Eerst een stukje alleen de lijn losgelaten, maar ze bleef rustig naast mij lopen. Zo ben ik elke  dag een stukje verder gegaan. Het voordeel is misschien dat ik altijd samen met een vriendin loop en zij heeft een labrador waar ze het heel goed mee kan vinden. Na een maand oefenen heb ik haar in de middag los op het veldje, ik gooi een koekje weg en Shanty rent er heen eet hem op en komt dan weer snel naar mij toe voor een aai over haar koppie. Zo doen we dat een aantal keer en kan zij heerlijk even rennen. Meestal na vier keer een stuk rennen is ze er klaar mee en gaat dan om zich heen lopen kijken. Dit is het moment dat ik haar roep, beloon en weer aan de lijn doe. Er zijn ook wel momenten dat ze een spurt neemt en dan rent ze twee hele grote rondjes en is ze er weer klaar mee. Heerlijk om te zien dat ze het zo naar haar zin heeft als ze even los mag en kan.  Ze houdt me sterk in de gaten en merk ook dat ze als ze ver achter me blijft met lopen, ze een run neemt om weer bij mij te zijn. Dus kan met een gerust hart zeggen dat ze goed naar mij kijkt en me vertrouwt, en dat ze het goed heeft bij ons.

Ik vind het ook erg leuk hoe mensen reageren buiten op een windhond. Zo dat is er een die zo hard kan rennen. Uhm ja, dat kan ze zeker, maar het mooiste wat wij vinden is het karakter van de hond lief, rustig en superlief tegen kinderen. Ik kan mij geen leven meer zonder windhond voorstellen. Wij hebben hiervoor altijd herders gehad en dat is heel iets anders dan deze soort. Door mijn gezondheid wilde ik een hond hebben die rustig is met uitlaten rustig is in huis. Ik heb mij er flink in verdiept en had dit jaren eerder moeten doen. Wij zijn superblij met haar en zij denk ik ook wel met ons.

Groeten van ons uit Emmen en een poot van Shanty. 

Reageer!

GINN behoudt zich het recht voor om ongepaste reacties aan te passen of te verwijderen. Anonieme reacties worden niet geplaatst.

11 maanden geleden geplaatst door marcella

We zijn nu bijna een jaar verder, en alles gaat zo lekker met haar, ligt met deze dagen graag in de zon in de tuin. sinds kort wel een bench. Madame nam namelijk altijd mijn schoenen mee naar haar slaapplekje. of ze bijt afstandbedieningen kapot. en haar plekje vind ze heerlijk ze doet het er prima in, dus al met al nog steeds heel blij met haar.

Langer dan één jaar geleden geplaatst door Ingrid

Wat een mooi succesverhaal, geweldig dat het zo goed gaat.
En ik weet wel zeker dat Shanty net zo blij is met jullie als andersom ;-). Lekker genieten!
Groetjes Ingrid